(航空) 連登飛機膠討論區 30

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
坐開老母個班都捨得加錢坐夜機走
因航最大缺口係中東北歐,北歐剩低Oslo , Stockholm 無肉食,
中東歐Vienna, Prague, Berlin 有demand 無直航
同意 歐洲差東歐 北歐因航好似同AY唔係好熟 另外仲有蘇格蘭可以飛 GLA都唔少香港人
long haul計仲有 Calgary同 Montreal
CHC唔知夠唔夠 demand全年
唔信AY同因航唔熟,
HEL O&D細 ,唔同AY JV 跟JAL-AY模式根本無肉食。更可況有報道話AY收益受挫開太多中國低收益線有關
手機/ PC 有無ground control sim 推介
大韓航空假F收皮
好想坐uo去北海道呀,幾時開線呀
啱啱睇過 北歐淨係得HEL會經歐洲轉AY 其他都係BA轉多 或者姦夫淫婦都有機會
佢地合作應該係單向AY揾因航駁去東南亞澳洲多
非洲剛剛有royal air maroc
我見到都想貼過嚟貼堂
搭落南美

Btw Oneworld connection on99嘅,咩著數都冇
Berlin我諗係唔比開掛 比嘅話漢莎都唔知仲做唔到轉機湯
前兩者係有得諗 但擺咩時間都要諗下先
北美可以試SAN/SJC
歐洲,VIE/MUC/VCE/ATH/LIS
甚至可以試下一星期兩三班SEZ/MRU/PPT/HNL

同埋KA嘅A321neo 應該會用嚟開啲中線port
因航歐洲主要commercial port都開齊晒
VIE PRG 感覺都好leisure
可能又係暑假先開3個月seasonal先
SAN:成場得JAL 成田亞洲線,同洛杉磯差2個鐘車程,洛杉磯2年前減到每日3班未加番,燒銀紙

SJC:同SFO近,CX892/851全年35K就Ok

btw: 西岸亞洲線票會隨時平過加拿大西岸-東岸內陸機,收益比蝗国降低,南航都減班座位數。YVR/LAX加座位數做低自己收益

PPT:歐洲/美國人去得,魚拉突舊金山-大溪地開航唔夠2年

HNL:只有日本長做長有,做到FUK、CTS有直飛,經東京先有得做,Scoot Kix-HNL做死左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞