(航空) 連登飛機膠討論區 30

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
寫日子+30小時制跟本唔係香港common sense wor. 係香港用30小時制表達, 一個係香港2019年前接受正常教育既人跟本唔會亦唔應該假設能夠理解到.

係香港time schedule用30小時制唔係準確, 而係玩鳩所有正常香港人. 但一般人就咁講今晚幾點, 呢個唔係正確使用30小時制表達時間lo.

其實你無lala係到發乜野癲?
Korean Hea
五毛絕對唔係文化, 五毛己經被正視為係網絡攻擊(cyber threat).

如果你真心認為呢樣係文化, 咁只可以講, we are not discussing a same thing. Close the topic please.
再嘈下次用UTC玩9你班港豬
你見唔到我用左 “ ”?
5毛嘅存在本身唔係一種文化
但係俾五毛攻陷咗嘅地方就存在一大堆戇鳩仔唔知真定假咁扮五毛又或者扮反主流摟屌
亦有一班人好神經質嘅人互屌人係五毛(例子有當年泛民主派互屌同埋今日本土派係互屌)
最大問題係你唔知屌啱定屌錯 因為真係好撚多五毛
呢啲係一種被污染咗嘅網絡“文化”

唔好以為呢啲嘢係連登獨有
支那已經將呢種"文化"推廣到去reddit
發乜嘢癲 冇啦啦長篇大論講30小時制

凌晨時間嘅表達方式容易有誤會係不爭嘅事實
一開始就講緊呢樣嘢 寫埋出嚟 咁都唔明我好懷疑你理解能力
最簡單嘅表達方式 加句「此航班為凌晨出發」
咁都誤會個3點係下午3點嘅歡迎你笑鳩條友智障

無啦啦講啲30小時制偉論我都想知你發乜癲
啊生0340無寫AM定PM你有可能會自動當係PM既話似係你要懷疑下先己既理解能力喎
我唔係要幫航空公司唸解決方法
只係同番上面條友講 人地誤會咗個時間就笑鳩條友冇讀幼稚園只係反映你讀屎片

講得好清楚係串鳩人 希望我嘅表達方式都冇誤會
事實就係經常有人誤會
作為一個service provider就有責任去減低令人誤會嘅機會
講日子就咁寫3/4都隨時俾人屌到飛起

笑人冇細心留意自己嘅行程都仲合理
但覺得寫完個廿四小時制出嚟 人地誤會咗就係人地戇鳩冇讀幼稚園
呢啲人我唔止覺得佢讀屎片 直頭係民智未開發嘅低能仔
寫日子+30小時制跟本唔係香港common sense wor. 係香港用30小時制表達, 一個係香港2019年前接受正常教育既人跟本唔會亦唔應該假設能夠理解到.

係香港time schedule用30小時制唔係準確, 而係玩鳩所有正常香港人. 但一般人就咁講今晚幾點, 呢個唔係正確使用30小時制表達時間lo.

其實你無lala係到發乜野癲?
發乜嘢癲 冇啦啦長篇大論講30小時制

凌晨時間嘅表達方式容易有誤會係不爭嘅事實
一開始就講緊呢樣嘢 寫埋出嚟 咁都唔明我好懷疑你理解能力
啊生0340無寫AM定PM你有可能會自動當係PM既話似係你要懷疑下自己既理解能力喎
一個正常人嘅作息時間入面 對凌晨3點完全冇慨念係好正常 甚至乎直頭係對一過12點就要轉日子係冇慨念

事實就係經常有人誤會 唔好啲嘢唔啱聽就突然督盲自己對眼
連普羅大眾嘅思維理解唔到咁真係冇乜好再討論
歡迎繼續覺得隊4隻數字出嚟就好清𥇦 一定係對面冇讀幼稚園 係咁
你一開始就假設左個一般人一定係咁諗, 然後就將呢樣野寫死係一個問題.

再一注獨得你岩晒全部人錯晒, 又唔比人討論下你個一般人係咪真係一般人, 你個問題係咪即係咁有問題. (真係問題同有含糊既唔係1單半單趕錯時間la).

之後未睇AIRLINES system有無mark AM/PM/etc 就假設左一定無.

明明係你封殺左晒d討論空間, 之後話無乜野好討論.  你淨係想confirm你自己個諗法係岩, 你跟本唔係討論lo.

你話唔ok就唔ok la. 無需要再討論.
其實對4隻數字出嚟係真係好清晰 唔講幼稚園 小學都一定有教 有0係前面就一定係24小時制
只會有0330/1530 同 330am/330pm
0330pm係一定錯
有無人坐過KLM 744 感覺如何
未坐過
唔明咁排啲位有咩好處
係咪我見識少
未見過寫25:00 26:00
唔知
日本電視台節目表會用
如果由Manchester返香港,以下選擇,你哋會點揀
KLM MAN>AMS>HKG(仲有744)
Finnair MAN>HEL>HKG (時間短)
Qatar MAN>DOH>HKG (可以stopover)
Etihad MAN>AUH>HKG (兩程787)
AF MAN>CDG>HKG
利申:今次揀咗KLM 因為十月就唔係744飛香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞