[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (8)

1001 回覆
33 Like 4 Dislike
A
a
a
A
A
A 我要學至高無上劍法
B
佢唔係話三更咩
二更訓醒可以搵完女先再去見佢
有人留意到
根本連登就係gay forum
成日話屌女
有機會又直接走去搵仔

麻煩練完功加個option夜襲啲女
一個都好
其實我一直覺得好有趣
點解有巴打覺得係嚟個時代背景開後宮有問題
反而週圍拜師冇問題
實情應該調返轉先啱
其實係
所以我一路寫落去 如意同霜兒對於路仔識新囡都係無乜大反應

好攞命
平時睇果d明顯識打字就出文果d網文
只要有關古代背景
不論穿越返去定原生土著東方定西方
十本有九本根本就係著古裝嘅現代都市
人權女權/瘋狂跳槽/全城民主/以下犯上……
只有想不到沒有寫不到
今次就輪到讀者要求
成日見到d主角侍女仲大支野過主角老母既人設,班寫手睇動畫睇上腦
開後宮係任何時代都係正確

有人肯入的話..
---A---

「若四大名捕的冷血前輩,願意傳我武功,我當然願意。」我答道。
冷血有點愕然地答道「我倒是沒想到你答得如此爽快。」
「或許是前輩你說中了我心中所想吧。始終對我而言,沒有任何事比起保護如意重要。」我答道。
「哈哈,不錯,人有目標才有動力,不過你記著,我不是你師傅。」冷血說道。
「不是我師傅?」我問道。
「你就當是平輩之間的切磋較量,以後…你直接叫我的名字吧,不用前輩前輩的了。」冷血說道。
「好,明白了。」

「那麼該開始了…」冷血的聲音慢慢變小,身影也再度消失於黑暗之中…
冷血的聲音再度從黑暗中傳來,說道「拔劍合上眼,向著我的聲音揮斬…用劍和心去感受我的方向,不再是靠肉眼,靠肉眼的劍招是沒用的。」
雖然有點難以理解,但我還是答了句好,然後拔出劍來,合上眼…

合上眼之後,沒了視覺,慢慢聽覺觸覺都變得敏銳起來,空氣從身上流過,空氣流動的感覺…
「來,出劍。」冷血的聲音從背後傳來,我隨即轉身就向那邊揮劍,不過卻是一下落空。
「不錯,再來。」冷血的聲音又再傳來,我又再隨著那方向揮劍,又是一道落空。
就這樣跟隨了冷血的聲音出劍,一直持續了近半個時辰有多,他才終於讓我停下來…

「路仁甲,不錯,你一直也跟對了聲音的方向,接下來就是距離。」冷血說道。
「距離?」我問道。
「路仁甲,你知道我怎麼會教你武功嗎?」冷血問道。

A. 因為如意吧
B. 因為我們相似吧
C. 不知道
有d位我唔會畫公仔畫出腸
唯獨設定上既野我先覺得要寫清寫錯

好多野我prefer大家從文章入面理解
好似如意同霜兒 對路仔識左醫師既態度咁
其實係
所以我一路寫落去 如意同霜兒對於路仔識新囡都係無乜大反應

好攞命
平時睇果d明顯識打字就出文果d網文
只要有關古代背景
不論穿越返去定原生土著東方定西方
十本有九本根本就係著古裝嘅現代都市
人權女權/瘋狂跳槽/全城民主/以下犯上……
只有想不到沒有寫不到
今次就輪到讀者要求
成日見到d主角侍女仲大支野過主角老母既人設,班寫手睇動畫睇上腦
有d位我唔會畫公仔畫出腸
唯獨設定上既野我先覺得要寫清寫

好多野我prefer大家從文章入面理解
好似如意同霜兒 對路仔識左醫師既態度咁
C
堅決唔估嘢
點解
B
因為現實生活太多撚屌唔係真心問問題只係想係你身上拎想要嘅答案
所以比人問可唔可以xxxx
一定答唔得
xxxx好唔好/知唔知
一定答唔好/唔知
你知唔知我尋日咩事呀
屌你我點撚會知

個d撚屌
C
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞