【謝絕伸手黨】廉價航空及平價機票集中討論區 (9)

855 回覆
2 Like 0 Dislike
想問正路8月尾出去曼谷來回1500 搞唔搞得掂?
台北係咪無咩平機票
各間公司d平日早晚來回時間都係$1600-1800
曼谷輪住出優惠,不過唔知有冇8月尾份
比較難
廉航方面AirAsia啲Sale唔密應該無咩希望
(平時啲咩加尻你價再八拆就算尻數啦)
老母啲時間柒到送都唔要

FSC要壓過1.5K就要靠ET/MS/RJ/EK
主要係到呢個moment重有無sale真係靠運
有機會最後一個星期佢當off season
但季尾應該都畀人掃得七七八八
廚叉就重未執先講
師兄係咪9月中先去會平d ?
其實上Skyscanner睇
愈近九月一啲價就開始回返落去
今年中秋又整唔到Long Weekend
咁九月應該都係Off Season
直到十月頭又Peak返

如果想八月尾去
剛剛睇過兩嘢有啲日子
RJ夜機去晏晝機返做到千四中
但留意返RJ唔係daily flight

另外國泰千八都係可考慮範圍
當然平飛集中喺時間比較肉酸嘅flight
最盡中午去中午返算係少數同期可以比較早出發
想問九月頭去福岡cx 3200係咪算平
想8月-9月直飛Bali 但搵極都係過3k
上年6月尾用大學生discount 坐cx 去台灣來回都係1100 , 早去晚番,我以為曼谷差唔多價tim
上年6月尾冇燃油附加費囉
燃油附加費上航空公司網頁就睇到
想問下點解係Skyscanner 到睇明明4800$兩張機票
但一入航空公司網到book又貴返幾千
有冇人會用係Skyscanner 個app去買機票
佢拎埋其他agent網比較
所以個價唔一定官網價,有機會會係agent價,
早少少訂
我ana11月去東京都係3200左右
幾時訂架?

直接係ana訂?
經agent網, 一兩個月前
邊間呀, 介紹下
你間唔中留意下flyday啦, 佢有時會出D優惠
唔值,依家根本就唔駛點搶
買黎做乜, 就算俾你第一時間買到又點?

特價咗都貴到飛起

9月1日.......大阪.
798 + 0 重貴過前日.
前日  258 + 258 重有大把靚時間選擇.
買去送回不嬲係唔會點平
自從貴左都冇咩人大搶..
[member]諗住搏Fanfare有福岡 點知得大阪 想9月頭去係咪應該等UO再sale算[/member
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞