【謝絕伸手黨】廉價航空及平價機票集中討論區 (9)

855 回覆
2 Like 0 Dislike
戴頭盔聲明:
此帖內所有會員的回覆,僅代表該會員就該等事情的立場;而該等立場,建基於該等會員於過去的經驗等各種因素,並可能只適用於過去,而不適用於現在。

機票價格及供應量可因時期、國際局勢等各種因素而有升跌。

總體來說,機票不是一項便宜的消費,故此購買前應自行收集更多資料進行分析,切忌只聽一小部分意見魯莽行事。本帖不會對因特定之會員的意見而帶來的損失承擔任何責任。

lm
小弟人生第一次出歐洲,平時都只係用開skyscanner揾機票,想問下旅遊達人或者留學生,有冇咩歐洲內陸機同火車嘅apps推介

網上見到TRAINLINE EU同GoEuro都唔錯,請問有冇其他建議或推介?

比較方便都係rome2rio
可以Search到Point2Point有咩方法去
今年係咪冇popup and go
屌 LAST MINUTE 絕殺呀
貴啦.......
無計啦
原本1100有得去,但我男朋友又係咁拖
12月22-1/1飛首爾,依家買機票會唔會太不智?
但依家傳統航空公司都要3500up,都幾貴

求各位巴絲畀啲意見
旺季,平極有限
岩價就買
有點
5月頭既台北機票$1700-$1900 係咪已經最平?
打算4/5 早機去, 6/5 晚機返
係咪唔會再平?
洗唔洗等最後一分鐘?
機票只會只賣愈貴,而且得番2個禮拜。唔大機會好平啦
咁應該要買了...
唔經第3方網站
長榮+恆生卡 來回$1700搞店
而且完全fit晒你要既時間
小弟第一次去台北
想問下邊架航空公司好d? 華航定長榮?
依兩間都未坐過
5月尾大阪 hkairline 靚時間都要$3,000
Hkexpress 計埋行李都要$2,000
唔算平咩
唔知買唔買好
仲有一個月時間定會再平啲
訂票日期:2019年4月22日2pm至4月23日1pm

旅行日期:2019年4月26日至5月31日

有興趣可以下午2點上香草航空官網睇睇

連稅$836來回東京!下個月停飛東京線既香草航空又有優惠益大家!

香草航空會係下午2點推出心動香草飛東京優惠,趁仲有平就唔好放過啦!

香港飛東京成田單程只需$198起,來回連稅$836起

旅行日期由4月26日至5月31日,午機去早機返,時間就好一般下

東京線飛到5月31日咋!之後想平飛東京又少個選擇啦!

提提大家,最平價錢通常集中係星期二、三、四出發,其他日子有機會貴些
jet star 網上check in 完,T2 係咪特別有條隊行李寄倉?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞