The end of the path I started us on (152)

1001 回覆
48 Like 6 Dislike
睇完幫手出面檢舉啲劇透撚+封鎖
都封得7788
大部份都係波台撚
仲沉澱緊
我對呢個所謂 Time Travel 嘅理解係:
首先佢地其實唔係Time Travel 而係穿越去其他平行宇宙 而呢啲平行宇宙正正就係發展到俾佢地借走Stone嗰一刻
Captain還石個方法應該就係先去咗其中一粒石被借走嘅宇宙先 再係嗰個宇宙嘅石俾佢地借走嘅下一刻 即刻將石放回原處 咁樣嗰個宇宙嘅石基本上一直都無離開過 所以佢地呢個宇宙嘅未來先至唔會有影響 而且唔會同時係同一個宇宙入面有兩粒一樣嘅Stone出現
之後再去另一粒石原本個宇宙到 再做一次上面個步驟 如此類推 直到最後去返1970 還完石之後 就陪Peggy&過平常人生活 變老
之後可能就係直至原本呢個宇宙嘅Captain醒 先至再穿越返去我地睇到嘅結局嗰個宇宙 所以佢先可以用老咗嘅身份突然出現係Sam同Bucky後面

呢個解釋會唔會合理啲同無咁多Bug
但old steve返黎應該都要用time platform
沉澱緊 再望一望個post名
CA同IM都係Avg1直接穿越去1970 所以理論上係咪即係除咗第一次穿越 之後嘅都可以直接穿越同埋返黎
上次有Tony set coordinate
Loki
Tony唔係都只係講咗日期?唔係記得好清楚
Aou 上之前小圈子馬拉松個密碼
新Theory: Old Steve set早左時間去左Avengers base個部機
去到Vormir
就係你令我miss咗個date
掟你落山
今集既佢只係軍閥,仲未有iw嗰時既覺悟同經歷
Red Skull識浮
old Steve無任何裝備即係佢唔係穿越返嚟
係正常咁過完呢幾十年
坐喺度等sam bucky bruce
多謝羅素兄弟最後一集avengers比cap擔正
集集avengers都見到cap做路人真係好難過
今集仲要比我等到cap拎起雷神鎚
真係好撚感動
仲有avengers assemble 好多等左好多年嘅位都出曬
hail hydra
但佢穿越去其他宇宙 再係其他宇宙生活直到老 係唔會有可能就咁出現返係原本個宇宙
呢個真係成套戲既唯一一個bug
睇導演點講
其實我寧願cap同im交換結局
利申:cap粉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞