仲用緊4核cpu既你 近來過得如何?

322 回覆
9 Like 52 Dislike
Me
AMD 200GE oc 3.8
Rx580
16 gb ram
每天rainbow six 60fps
其實4代+gtx970 係唔係最多人出機嗰期
諗諗吓身邊好多人都係呢期砌
200GE 配580同16gb ram?
好心比多少少最少都2200g起跳
1.唔一定 但通常會有條駁去dvd機
你唔用dvd可以拎黎用
如果要用 買條1轉2線 同舊hdd共用一條電線

2.可以大細唔同 隨便混搭
速度唔同的話系統會取速度最低個條做基準
然後自動將其他ram降頻到同一樣速度頻率

廠機對唔同牌子ram 兼容性比較差
購選ram優先循序 同牌子>同系列>同頻率
容量反而冇要求
16gb 1600 ram
division 2仲頂得順
g4600屌打哂你地
7700k 16GB ram GTX1070
唔打機睇yt鳩用
輕鬆
8350k +1070
e3 1230v2 + 588
打機d2 re2 無問題 主要都係睇gpu 夠唔夠力
日常扮工 煲netflix
佢係死左板
打錯左次序
9900k係功耗過高 發熱大 你溫度一高 佢就降頻
要用水冷壓 要買高級底板 要靚火牛 全部都係為粒u服務
諷刺既係 明明gpu先係遊戲主力 個個foucs曬落cpu
靚板靚散熱靚u靚牛 呢d預算放係gpu 已經可以直上2080
而2070玩主流game已經唔會低過60fps
除非你用144hz顯示器 否則高過60fps你對眼都只可以睇到60
(4k打機個班土豪當我冇講過)
有冇人用4980hq
用緊
暫時5ghz@1.27v
燒機82度
淘寶魔改個粒?
用左大半年,so far so good

頭先睇5950hq 都有
依家係覺得唔夠ram用
5950hq 14nm 冇咁熱
9系板only 其他差唔多
二手d3 8g都係2百幾
當年14nm 5775c性能輸比22nm 4790k
唔喇 咁麻煩又要搵
依家chrome開少幾個tab未算
反而覺得條970睇到youtube 4k幾神奇
9系n卡係勁
5系同6系都係伏黎
980ti 路過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞