仲用緊4核cpu既你 近來過得如何?

322 回覆
9 Like 52 Dislike
仍然夠用嗎 需要超頻嗎
換u成本太高 u ram 板 動輒幾千
但日子還是要過
一齊關愛四核用家
i5 4590 ,gtx 970
冇咩問題
本身都好少電腦打機,打console多
就算打咪較低啲setting囉
都冇得upgrade㗎啦
如果唔打機應該過多幾年都唔使換
2k換張1660 續多10年命
iMac 4核
i5 3450, gtx660
轉片CPU已經90% usage
等緊zen 2
C2D E7500 淘左粒 C2Q Q9550 黎換
目前仲ok 主要用黎睇片文書上網
過多1,2年唔換先買張2手玩吓
都唔急住換
玩1080p gaming應該仲有排玩
一粒U 咁多樣野
淨係拎核數打飛機係冇用架
Cache 都好重要 成日都冇人理
resolution關顯示卡
4790k
夠用啦 開隻新game division 2原來仲可以過百fps
4440 以前都夠用

依加上左大學,成日一次過開幾個pdf 同幾個 chrome
有時又會開住隻 game 做嘢

依加覺得愈來愈慢,張 760又唔爭氣,又熱又慢又食電
4790k
16GB ddr3 1600
AMD 7770
samsung 850pro SSD
好順,部機用多幾年唔係問題,只係近排想換顯示卡,等睇下navi咩料
4790k
24GB 1600 RAM
GTX 1060 6GB
Intel 760P m.2 256GB
Zotac SSD 500GB
WD ultrastar 1TB
Anthem 120hz無問題
我諗無事無幹可以再戰三四年
你似係Ram唔夠用多個粒CPU唔夠用
4790k 8m cache
4460 6m cache
4790k 關閉HT+降頻去4460同一樣頻率 唔覺得有咩分別
4440 + 16gb ram + 1060 6GB + samsung 860 evo
打GTA + AC odessy 都無咩問題
係耐唔耐總會有一下lag半秒
用緊i7 7700k 等佢出10nm
唔出就唔撚換
i5 4590
gtx 750
8gb ram
齋上網 睇波 睇片
16GB
其實就打機都冇咩野
係做3D野覺得慢
整多左部9900K
平時都唔多覺大問題既
應該夠用多5-6年
依家都係粗用同做DATA存放
我有16gb ram

cpu 成日都100% 然後慢動作
13年買
i5-4570
上年手痕換左張1070
前年又加左8GB Ram (total 16GB)
有128GB ssd開機用
上年轉埋win 10, 睇片,打啲steam game (parkitect, city:skyline) ,上網,用下word, excel都重好夠用(普通1080p Mon only)
重可以用多幾年先換機
用緊i5 3470, 剪片都仲接受到,淘粒3770k 好唔好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞