仲用緊4核cpu既你 近來過得如何?

322 回覆
9 Like 52 Dislike
4440 / GTX750Ti / 8GB RAM
自從買咗PS4同MBP後變咗BT youtube PSO2專用機
換咗SSD周埋張5G wifi卡之後玉莖重新有排用
功耗唔算太過份啦 話晒都5年前技術
我都係用1千蚊出頭Z97+D15養住粒4790K
查實正正常常用下電腦實夠用啦
Note 3 手機算唔算
用緊 4460, B85M, 16GB DDR3, 無SSD, GPU用緊 R7 370

大家可唔可以比少少意見想升下級可以點做? 主要想玩GTA5, AC系列等等。加SSD, 換張1660 ?
如果你係玩1080p 60fps 平平地加個SSD 同埋1660Ti
不過4460真係麻麻地 我部舊機4460 + gtx 970 會bottleneck
b85用唔到m.2 只可以用sata ssd
gtx 1660
你玩個d game好容易比cpu 卡喉嚨
二手 4790k 唔超都handle到

再閔少少1050ti 4G
如果你火牛靚 可以試試amd rx 560 / 570
個fd粒4790死左h97板lu
但真心仲有心有力
加SSD就一定要, FPS唔會多左但係load game差好遠
張卡睇下你想唔想用到換新機都繼續用,
yes既話就唔好理bottleneck, 直上1660ti - 2060
no既話考慮下就來出既1650或者一二手RX570都得
cpu就唔好諗4790, 二手價又唔抵, B85又超唔起
夠大膽可以淘粒e3 1230v2 4c8t
$500人仔又復活多次
仲用緊i3 4130
可以大膽d 淘粒e3 1230v2
都係5舊水
反正cpu呢種硬件又難壞
1155點插得入1150
sorry 冇睇到係9系板
用唔到v2 但可以用v3
有冇人用am3
Amd 640
同初代i5 750差唔多性能
i7 920 第11年 24x7咁用
仲好好
5960x @ 4.2ghz..
唔夠用.. 等下水新 U 就換機
xeon e5 v2 ?
Athlon ii 630
屋企部廠機仲係 4440s 4gb ram 冇 ssd 好鬼慢。成日 cpu 100% usage
裝返win7 加多條4/8G ram
會舒服好多
4770k 仲行得走得 完全冇問題
慳錢等到真係好慢先算
我諗住加個860evo 睇吓點先, 廠機入面隻火牛係咪一定有多一條ssd 個條電源線架? 仲有我本身係4gb ram , 可唔可以加一條唔同大細同 速度既ram 架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞