仲用緊4核cpu既你 近來過得如何?

322 回覆
9 Like 52 Dislike
$150
I5 4440
Inno GT630
8GB RAM
Gigabyte B85M D3V
感覺唔錯 再戰5年都得
i5 6500
16 gb ram
RX 380X

之前吃雞都冇問題,隻game update完就開始疾,跟住玩apex 都ok,但一路睇網頁or BT 就唔係好頂得住
啱啱換咗張RX590 放咗再轉vega56,嚟緊想換2700x & 32 gb ram,但d ram 而家咁貴
個時買adata xpg 2400 紅色散熱片個隻2 條裝都係$700,但只行到2133,我見而家仲有我個隻買既,其實用返條ram 得唔得?但見話ryzen 要用個mhz 既ram
X2 B59 好似包開四核
6700k
等zen2
其實家下都夠用
but I want more
加多條8 gb ram 行雙通道
ssd 幾大 如果係128 做os 加隻1tb ssd 做storage team 3d lite / 860 evo / 860qlc
打三A大作唔夠推 換張2060 / 1660Ti / 二手1070/ 二手590/ 二手580
kso2 ps4搞掂啦,無謂拎pc黎搞

一陣酒井隊垃圾友黎多波追憶hdd就喊都無謂
擺晒上NAS啦
唔識用手掣打PSO2
好易之嘛

又唔係ra
6年機齡
i5 4570
16GB ram
ASUS GTX 1060 6G

剪片AfterEffects, 3Drender, 打機
咁多年黎只係換咗火牛同display card
用到依家都仍然冇問題 但好想換機
i5-4570
24 GB RAM DDR3 1600MHz
Sapphire RX 280X

最近轉左 VEGA 64

32gb ram
安心使用中
i5-3450
HD7770
8GB ram
128GB SATA SSD
就咁上下網睇片 有時打下機(valve/OW)絕對夠用
係心思思想入張580/1060推下graphics 同打新3A
勸你唔好晒錢 CPU唔夠力 1060叫做上限
想收隻4790K
其實都係近年,主流 (Intel $3000價位) 先由四核變六核至八核
呢個問題應該問早左
4年前砌4790+970 啱啱換左2080
玩咩GAME, FPS OK唔OK?
4790k+h97 pro 4.5ghz開心使用中
係張gtx960 唔太滿意
Total war 終於可以開晒Ultra
兩粒E5-2690v2
唔夠用
I5 7400 屌你一出就買點知第八代

換U既話又要換埋底版真係麻撚煩

早知加多幾舊水用7600都好
用緊部5-6年i3 唔記得咩U 再加返h97m 再加張2G Display card,之前打FO4 都叫Ok ,但新game 真係開唔落,效到最底冇咩意思,月尾有d 時間會換部I7用返5-6年,不過唔會打咩食雞個類,平平地執返部6-7K 都夠
換顯示卡
i3-3220
GTX 650
4 GB ram
用左6-7年,諗緊好唔好買張4GB古董ram 再戰幾年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞