仲用緊4核cpu既你 近來過得如何?

322 回覆
9 Like 52 Dislike
睇game 有d game差距細d
仲用緊i5-2400+760
新高登100蚊塊 h61itx
ram80-100 4gb
貴嗎
Really? 搵日去望望先
之前係上網搵見ebay/淘寶都貴

Ram 本身有 8gb*2
買隻ssd 放埋本身張1060落去
又玩三幾年
上次行過見有三四塊bioster
咁睇法 而家買9700k 9900k 都夠行8-9年 其實好抵買
唔好玩啦
砌x299要賣屎忽
用緊 i5-3570 + ASUS p8b75
8gb 1600 ram

原本650ti 舊年換咗張1066

打機 CPU GPU 長期99%

換咗之後先玩到 PUBG
但早排 玩ace combat 都間唔中 lag 一 lag
同埋係咁出 CPU warning +12v 0.000v, CPU 127.0 centigrade

有無Ching知點解?
4570 1050ti 8gb ram-lol bt chrome 冇問題

冇咩遊戲大作會玩

係youtube 4k 唔夠做

屋企人有部e8400 就打柴 想轉比佢用

但諗左好耐都唔知砌咩好 2600/3600 定 9400f?
YouTube 4k 1050ti點會唔夠做
intel hd620 都夠啦
會有少少跳格
GeForce GTX 10 系列的HEVC 支援解析度提高到 8K 等級,而 VP9 格式部分首度加入 10bit 色彩深度支援,而且對應解析度亦可達 8K。
i7 2600k 16gb ram 路過..
唔打機用左成7年都覺得夠哂用
用緊4790k長超
有d game 都唔係好夠
但我打csgo 夠哂啦
4790k有咩game唔夠 我都想試下
i5-4590T
DDR3 16GB RAM
1050TI
E2000 512GB M.2 PCIE
Z97-UD5
15 年用到而家 完全唔洗換機

細佬由 4690K 上 8700K
1050TI 轉 2060TI
除左跑分多過我之外
日常用咪又係差唔多
都係1080P??
仲有緊兩核

不過睇多圖網頁慢

要換
*** 2K mon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞