仲用緊4核cpu既你 近來過得如何?

322 回覆
9 Like 52 Dislike
4790等緊zen2
做多少少野都feel到慢
睇黎大家都過得幾好

不過腦場班sales肯定好唔開心
phenom ii x2 550 超上四核計唔計
4790 唔超
32 gb ram
最近換走隻垃圾cm psu
準備換多個21:9 mon 再戰3-4年
普通打機睇片上網根本夠用有突
只要粒u唔壞可以用過世
仲用緊3770k
行得走得
好想換9700k/9900k
用緊2500K
用4440 玩r6 推唔盡張卡 + cpu 用爆左100%
之後換左amd r7 2700 後 CPU長期唔過50%
屋企有3部

4980Q
8350K
8086K

呢三部打機一定冇問題,
係REN野先有分別

多核真係咁威咩..
你真係長期用多過4核咩
依家D GAME 大部分都係寫2/4 CORE,

真心唔明要咁多做咩,
就算你有兩隻MON,
同時開兩個3A大作..
又點
你手制得一個.
MOUSE同KEYBOARD 都係得一個
永遠都係用一隻GAME咁大把
division2 DX12 4C8T/6C6T 好易100% 但唔LAG
AC ODYSSEY / ORIGINS 又係好易FULL LOAD 4C8T / 6C6T
6800k oc 4.1 水冷
1080 sli 3440x1440 (因為好多game 唔支援sli)

已經唔夠用

想換 9900k 3600 ram 2080ti

但一諗到 要 2雞就唔想換
7700k 1070 32gb ddr4
過多幾年先再換 而家部機用左2年幾咋
我都草緊錢買2080TI, MSI 果隻 EK BLOCK 版
我仲用緊 AMD PII 955
EK教徒
萬4銀錢...
好L貴
EK自組水冷都好貴
唯有J住SSD散熱片先
時問先係問題
NB 計唔計?
i5-4200U
你用唔著姐

我開左 game 之後又會開 Skype

有時又開多幾個 chrome 同 PDF 再加其他嘢

轉嚟轉去

我依加4440 +16 GB ram 都覺得有少少慢

愈多核當然愈好

你真係覺得我用唔著咩...
4980HQ 都輕鬆做到,
你駛唔駛CHECK下電腦
巴打

你4 core 8 thread 喎

我4 core 4 thread 喎

GHz 又高過我,你順過我都正常啦

咁人地想要6 core 6 thread 都唔過份啦

或者人地要求高d ,等都唔想等呢,一定要好順

都係嗰句,你用唔著唔等於人地都係

人地有錢咪買好d 囉
時間有乜問題 唔係好明?
唔駛轉移話題
你開波第一句就話我用唔普...

我梗係硬哂啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞