【DSE 最後一科大戰】GEOG 地理集中討論區!

307 回覆
5 Like 4 Dislike
考完就唔好諗咁多啦
我以前考完急住去上網搵人地既mc answer
然後擔心左好耐
暫時對答案 錯咗五條到
我都係喎
我都係 但我諗咗好耐南加州有無海水化淡
今年咁多人mc錯咁少 條curve會唔會西山咁高
錯3條
唔知今年個range係點
得20條好撚難攞高分
錯幾多叫多
個格內仲有其他住宅用地咩?
好似真係起緊 如果過幾年問 呢個option分分鐘岩
我老師話有咩建民邨禮民邨
我都有見到 但唔sure係咪嗰格
個人覺得
MC OK
FBQ 鳩下鳩下,唔知大家平時點操練,但部分題目同佢提供既simple幾大出入,仲要第一次考,我DLLM
DBQ 不過不失,部分題目問法轉咗啲啲(城市)。之前1分1point,今次好似要100幾字包個答案出來咁答,後悔無做全球增溫
ESSAY 頭6分ok,後邊開始出事,唔太用到例子
係啊,土瓜灣愛民邨?
Fbq真係唔肯定自己啱幾多
寫咗都好似無寫咁
你寫咗幾多? 我淆底,寫咗好多 用咗好多時間
d題寫左乜
我岀考場聽到啲好膠嘅答案
我寫咗沿岸粗粒沉積物嘅量度(但唔夠時間寫曬 寫咗一半到)我啲frd寫研究城市發展 研究工業集聚
一版半到?
太趕加上唔太識 所以寫完都無印象
好彩最後都預到1個鐘定9個字寫essay
搞掂FBQ DBQ先啦,搞掂尼兩個夠你做
自己寫筆記,眯書,多啲刨本筆記,操past paper 其實夠了
Essay真係要練字速 爆pt呢家野我覺得係撞彩 但essay識拆題目字眼會好寫好多 我慣咗FBQ>DBQ>Essay>MC咁 因為我平時MC都做得快 所以唔驚 但essay背例子好緊要
差唔多,兩版內。 ESSAY我反而覺得自己做得一般 學校唔太識教
係咪講緊最尾嗰題?
如果係嘅話 我寫咗揾有利形成海灘嘅因素
不過我都好多fd寫關於沉積物嘅重量大小嗰啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞