[最終季] Game of Thrones 權力遊戲 Season 8 劇情討論區

1001 回覆
79 Like 1 Dislike
長大唔到既BB唔計啦,S1個時cersei 同ned stark 老婆cat 講自己第一個bb都發燒死左,即係joffery 之前仲有一個,咁假設個witch講真既話,3children 已經唔成立,佢係已經死左4 children,唯一解釋係長大唔到既BB唔計,所以如果cersei 真係有左,好大機會係早夭甚至小產

同堆measter同bronn講話殺cersei treasonous bothers,即係至少cersei 命令係兩個細路都要死,bronn做唔做就另計,睇黎jaime真係azor ahai cersei 係nissa nissa,我估jaime會殺左cersei 之黎殺埋the night king

正統係應該jon snow 既
king robert 係講大話話自己未婚妻lyranna 俾太子強姦謀朝篡位,但係實情係人地兩情相悅,太子為左lyranna離婚再結婚有high septon見證,jon snow 即係長皇孫
所以一定唔係gendry
至於dany 作為姑姐,又無仔生,咁會唔會讓位俾jon snow咁解
今集條龍含哂春咁望住jon snow,其實應該燒佢幾野都證明到佢係targaryen 同埋citidals 有哂high septon private diary,要證明一定證明到,班北方人係認定jon snow, 咁jon snow變左aegon targeryen 咁都係jon snow 既 同埋依家掌管winterfell 已經係sansa, 問題係邊個做皇帝
我個人覺得龍女會讓俾jon snow,因為佢無仔生,同埋某程度上dany自己都知自己唔係仁君,問題係jon snow想唔想做
佢講過好多次佢唔想要the crown,佢個性格咁撚樣,佢可以會同dany講個真相分手,但係警告佢再亂殺人先會拎返個crown
HBO GO先百幾蚊3個月, 勁方便
攞晒你D搵seed download同等嘅時間去搵錢都搵倒啦
我覺得theon 同yara好感動
呢兩姊弟煩膠少陣我就感動
但今集咁救好似hea左啲不過真係時間緊迫
佢個笑似係搵到個便宜老豆多D
tyrion好似越黎越蠢
係編劇越黎越蠢
無書跟
Now邊到有得睇反,now無既
佢第一個係同Robert生, 但係死左 (Robert's)
Joffery先係佢同Jamie既第一個BB (her own)
佢後尾自己都認左個witch個預言係真, 佢同Jamie生個3個全部死哂。
"The king will have 20 children and you will have three. Gold will be their crowns . . . gold their shrouds."

Gold will be their crowns, 即係個3個都係金色頭髮即係佢同Jamie生個3個。
now e好唔好用?
GRRM仲話唔滿意得8季,但佢又唔出書,叫人點寫呀大佬
大吉利是講句,真心驚佢死左都未出晒
幾好
個Account入得落HBO GO
同時5個裝置
我理解係Jamie
又唔係咁話,因其實littlefinger 係到佢先會係最想拉龍女落台個個,但係有bran係到,佢陷害ned stark 同派刺客殺自己一定會爆出黎,仲有謀殺jon arryn 同aunt lysa,所以佢係必須死,問題係sansa係會好似上季咁醒快速處決佢唔俾佢搞風搞雨,定係都係無腦slow learner 耳仔軟受佢哄,同ayra反面之後等jon snow返到winterfell 先處決佢。但係成個stark house唯一可以做到lord of the winterfell 淨返sansa一個(jon snow is targeryen),所以前者即係上季咁處理就算係書入面都係最合理。
除非個setting 係大家包括jon snow都唔係three eyed raven 存在,但係連whitewalker都存在,jon snow好難唔信。
雖然我覺得sansa到依家都唔係好信佢係單純知道littlefinger 挑撥自己同呀妹,自己同jon snow 先處決littlefinger for the family一了百了
我都覺得係2個..
Cersei憎Tyrion都唔係第一日既事。殺佢就一定架啦..
依家佢覺我Jamie背叛佢, 所以想殺埋Jamie都唔奇。
但又俾十字弓又brothers應該both?
treasonous brothers
係咪要等佢地痾屎個陣射佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞