南華早報:國泰落實收購HK Express

357 回覆
355 Like 7 Dislike
廉航想要咩服務
咁大單野唔駛做 Due diligence 咩?邊有咁快
其實第一次流出消息個刻應該已經做好大半dd
dd應該係hx想賣個陣cx一次過做埋uo, 個陣計到而家有半年
正解試諗下CX做石桓之後賣$2xxx,肯定無人搭
只計日本,傳統航空公司HX、CX、ANA、JAL全部有red eye flight,仲要用曬widebody 咁濟
UO去大阪東京啲slot會唔會俾因航攞哂?
班MK妹
窮撚真係好恐怖
大種乞兒
我都想睇番
正乞兒黎
我老母係咁真係一巴車撚死佢
不過我覺得佢只會入股,唔會M&A,主因在於反壟斷法,如果佢係M&A既,HX一定會告CX收購行為損害其利益
又多一間Oneworld成員
我估UO 個經營方針唔會變...坐開UO 嘅窮人未必比得起轉坐CX, 坐開CX 嘅又唔會主動降格坐UO
HND KIX 一旦CX 食左UO 啲slot 嘅話, 坐開UO 嘅就未必會去, CX 又未必吸到咁多會坐佢地嘅新客

另外服務方面
你地睇下丸龜買左譚仔之後有日文口音呀姐未
同埋金拱門有牛河未就知
CX 食左UO 都應該唔會有咩大變化
cx 好貴咩 點會無人坐過
飛澳洲有qantas sg 飛歐去qatar 漢莎 emirates
以上剩係飛機餐都贏哂cx 啦 唔好再同cx 班空嬸比
Cx食uo開條廉航line姐
應該短期都係獨立經營
始終個方針唔同
佢地買uo都係想平
cx 飛台灣連稅千4咋喎
同埋乜撚野叫高產 識唔識中文
uo 依家都唔平啦
飛日本大把日本廉航平過佢
香港啲所謂中產本身就算死草黎
國泰1400 對面1395
分分鐘狗衝過對面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞