陳法拉息影五年拍美劇 為理想放棄物質生活 離婚後終遇一生最愛

395 回覆
5273 Like 49 Dislike
呢件洋腸身價好高
哈佛、做過官、大公司高級行政人員、創業
咁你又知唔知道仲有好多因素影響演員成就㗎
最簡單咪就係睇成績囉 淨係睇佢話讀書都讀左幾年 至少暫時黎睇真係唔覺有咩成績 戇撚鳩鳩用學歷幫佢打飛機真係柒到
her ex husband did not get the money / business control from his father, while his younger bro got, so that is what Fala filed divorce...
咪係, 而家離婚有錢揸手咪追求 "理想" 囉
你成個logic錯撚哂
首先你講既例子, 球員同哈佛畢業兩者係冇連繫
但Juilliard係一間表演藝術 戲劇相關既學校, 咁同法拉佢要拍戲係有連繫既

同埋你話"見工"?
咁拍戲既見工咪 = 試鏡, 而家法拉咪試鏡成功拍到HBO既劇lor
做咩姐你
浪女回頭
有錢佬娶老婆唔簽婚前協議
見你咁撚蠢我就再貼切啲咁講
用返球員個例子,咁我用足球學校囉得未?
我當一個球員自細踢巴塞青訓,但成年後足球生涯寂寂無名,又冇咩成績
然後你班傻閪,就幫呢個球員講,「巴塞青訓真心勁。」on9,現實就係條友冇成績,出身點有柒用?
TVB一定封殺
TVB唔可能畀其他 香港 藝人/歌手/觀眾 知道「原來離開TVB熒幕仍然生存到(甚至會彈起)」
10億身家,求其分丁屎咁多都唔洗撈啦
離咗婚先有錢做鍾意嘅嘢嘅
講到做到大製作美劇主角咁
去啲唔知咩電視台仔嘅唔知咩劇跑龍套就咪吹到咁大啦
你自己無撚知就唔好吹到hbo係電視台仔啦
人地美劇選角認真到配角都精挑細選
你以為係tvb?

game of thrones westworld聽過未? 全部都係呢個電視台仔拍

TVB 有播過 = 聽過
TVB 冇播過 = 未聽過

香港人沒有剩餘聽力
你都識講人地讀左4年書咁讀書期間會有咩成就呀?

而家人地讀完書接到job有個好開始就踩定人先,你個人黑心到咩地步?
痴撚線㗎juiliard出身嘅人都可以俾連登仔judge 照下鏡望下自己個樣 再睇下自己有咩成就先啦井底蛙
間間茶餐廳部部電視機都長開播住TVB
香港藝人歌手冇得揀

正如間間中國電視台按照共產黨指引辦事
去中國發展既香港藝人歌手一樣冇得揀
ive仔?識人好過識字?
為理想當初又點會走去嫁個玩女富二代呢
實情係有錢先可以講理想
就算而家搵既呢個洋腸男友咪又係有錢佬
不過佢讀得掂個course又係叻既
所以嚴格黎講佢係一個醒目既貪錢叻女人
我算唔算你口中講既人?
試列舉香港藝人歌手畀TVB封殺但系香港撈得掂既例子

前無古人呀
唔好意思
係花拉以老闆娘身份鬧弱雞
當時我在場 偷雞笑左出聲
咪就係 講到佢幾高尚咁
前面D正評好撚嘔心
少少表面野就捧撚到上天
唔比佢係有錢佬圈子個朵臭曬要敗走外國咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞