陳法拉息影五年拍美劇 為理想放棄物質生活 離婚後終遇一生最愛

395 回覆
5273 Like 49 Dislike
法拉係美國長大
哈佛畢業,做埋官 都以為人地無錢
呢個根本富二代,法國貴族後代
陳法拉曾經就讀於成都市勝利西路小學及鹽道街中學初中部,14歲時隨家人移居美國亞特蘭大。

以全校前十名成績高中畢業,於2001年入讀艾文理大學,主修市場行銷和國際商務,並且因為成績優異而獲得獎學金。

於2005年5月在艾文理大學Goizueta商學院獲得工商管理學士學位。

於大學期間參選了2002年全美亞裔小姐獲冠軍及2004年紐約華裔小姐(冠軍),因此得以代表紐約前往香港參加於2005年1月29日舉行的國際華裔小姐競選,並且奪得亞軍。

on9 TVB ,法拉得亞軍?
連登仔:「咪又係雞」
冠軍李亞男
不相伯仲啦
好勁
果然係女神
照你咁講佢係有權拎
咁你點知佢有拎,唔比佢選擇拒絕?
唔係唔信佢有拎,但有冇source證明佢有拎?
陳法拉的祖父陳玄為著名聲樂家,祖母則為香港歸僑,民盟盟員。陳法拉曾經就讀於成都市勝利西路小學及鹽道街中學初中部,14歲時隨家人移居美國亞特蘭大,以全校前十名成績高中畢業,於2001年入讀艾文理大學... 取錄自維基

佢有錢追夢唔畀係有家底等等原因?
一定係膽養費?
玩完洋腸 回家了
無人識應該都係啲茄喱啡扮明星
而我不知道...
佢咪做過一次
自己做下 research, 唔好下下做伸手黨啦
我都係引述報導㗎啫
不過以你嘅邏輯, 寫報導嗰個都唔係佢本人, 都係唔會確實知佢有無拎
總之你要選擇唔信, 咪唔好信囉
我又無話逼你信

前夫承諾供讀書養外家 陳法拉索贍養費每月20萬

https://blog.stheadline.com/article/detail/879441
對明星嚟講唔算多喎仲要佢本身有啲家底,知名度又算高,唔愁無收入
即係大陸妹 非港女
連登唔係支那必反既咩
嫁俾公屋仔咪又係俾人笑
女人係連登做乜都錯
有好表現先吹奏啦
讀個MFA你地就吹到上天🤣
睇下d影后級洗唔洗洗靠讀書貼金?
唔洗專登講,自己做出黎
tvb慣例好似係亞軍可以即時做野,冠軍要做外交親善大使
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞