最近睇達哥打機,感覺同以前差好遠

245 回覆
130 Like 420 Dislike
而家唔係兄弟,係達朝子民
收左錢打機你地就唔好踩啦
仲話係兄弟,都唔俾面既
成日比d on9 無聊留言洗板
加上Twitch 每30秒先可以講一次野...好慢囉屌
想互動都難
唔覺
年紀大咗都攰啦大佬
仲可以咁好朝氣咩
你當人兄弟 人地當你臭4咋
人地都話兄弟投緣完通宵 有邊次同你玩通宵呀?

黃狗就佢兄弟, KITSPY就佢兄弟
以前水羅馬都講到明有D人唔岩玩唔再踢

打機又收錢打機
講野又借D2推廣佢既祖國

唔知佢收錢打機有無分比兄弟呢?
D兄弟比佢借上位又點諗呢?
佢依家講野根本唔好笑, 反而兄弟串佢重好笑
就算CHAT ROOM都係叫兄弟聲大D
hitman2 我覺得近期最正
我覺得前兩三年打FIFA個部分差左好多
依家舊年開始又好聽返,成日多笑位
佢拍嘢多左,有多啲有趣嘢講
係成日宣傳活動悶啲

不過依家觀眾好無聊,好多唔係諗住同達叔傾計
達叔一定上唔返一開始水準
以前好多觀眾問低能嘢,又問下點媾女
達叔好多位發揮
唔中意咪唔好睇囉 少你一個唔少
其實睇咩GAME架JA, 隻GAME悶, 佢點樣係演繹都係悶呀啦
我都係揀GAME嚟睇架
不過當打機由興趣變咗工作, 你預咗有D野係會變架啦
而家多左賣廣告逼住玩d唔想玩既驚悶撚到
睇佢玩都覺佢辛苦又點睇得開心?
不過睇左咁多年真係變左習慣,晚晚開住當聽電台
真心佩服佢keep住晚晚開台
人地同佢d friend點樣夾關你叉事咩
成陣酸味
依家賣廣告唔係搬左去星期六日咩?
好多人話佢變質淨係為錢打機
佢呢兩三年望到個觀眾數字跌左成一半
一早會做好多嘢推返個收看數上去啦
以前吹到佢個台仲多人睇過亞視
望到打莎木得4,5千人睇仲繼續玩咩
仲要成日玩到OT
我覺得佢係仲做緊自己鐘意做既嘢
部分遊戲,達哥好似每日都要定死自己玩到邊關咁,同以前比有的趕頭趕命,似睇youtube 的game play 咁,少左好多有趣玩法,唔知係觀眾影響佢,定佢影響觀眾,感覺上佢一唔趕進度就俾人鬧拉布
本身有份工,twitch/upload片上youtube都係為興趣
但慢慢發現做twitch/youtube個收入可以cover倒平時份工之後轉全職
轉左之後要維持返收入,開始接廣告,迎合市場路向
個感覺就同以前唔同晒

我覺得冇得怪佢既,個行業係咁
廣告,兩隻games 都出呀嘛
依家最有睇頭反而係前半段同兄弟玩battlefield apex division個啲
睇佢係咁俾兄弟笑真係笑到抽筋
達將軍達總統
打Fifa 講下時事,日常生活 可以當電台聽下,,宜家不了
我覺得前兩三年打FIFA個部分差左好多
依家舊年開始又好聽返,成日多笑位
佢拍嘢多左,有多啲有趣嘢講
係成日宣傳活動悶啲

不過依家觀眾好無聊,好多唔係諗住同達叔傾計
達叔一定上唔返一開始水準
以前好多觀眾問低能嘢,又問下點媾女
達叔好多位發揮

呢句真.
嗰真係睇住佢同chatroom關係慢慢轉變成另一種模式.當初好多人睇youtube d精華片見佢成日畀人串,係度ff硬兜好過癮,於是好多人入黎句句窒住晒,講咩都駁.唱反調.我記得開頭達哥仲係用以前嗰種模式同chatroom傾計,但之後就變到達哥都開始反駁chatroom,變到更加串嘴.
我覺得呢種互串既模式冇咩野,但係chatroom 打黎打去都係嗰d,而家達哥成日估到晒d chatroom會講d咩
從來唔睇佢打機,只會聽佢唱歌,希望佢出碟啦

咁我點睇又關你叉事咩
沖出黎比人笑都有既
請珍惜達哥
總有完既一日,我唔敢想像
而家d人鍾意節奏快既game,想達哥快d爆機轉game,好似之前莎木節奏慢d好多人都話悶,第2集最後行左兩個鐘山成個chatroom d人即刻崩潰晒
台興 講過佢好多時忍住自己生活上嘅情緒、身體上嘅不適 黎開台,目的就係想大家開開心心,輸出正能量俾大家,但問題係好多年前開始,無論佢幾正面,認真玩個隻遊戲,都有人話佢唔認真,拉布,又話佢打得廢話,另一方面,可能佢個日,本身已經心情唔好,or 發生左咩事,如果達哥長期係呢個環境下 開台打機,久而久之 就會變成宜家呢種風格,但求完成就算,亦都解釋左佢呢兩年收大量廣告、sponsors,當成一盤生意,想講下隻game 有咩做得唔好,都要諗下$$
莎木係真係佢自己想玩
奈何呢種驚直播係悶到抽筋
加上之前人中同一模式玩左咁多集都睇到悶無人睇唔出奇
之前mon hun先難頂,擺明佢都唔想玩為左賣廣告先玩埋佢,果期真係開都廢事
完通宵走啦普拼狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞