最近睇達哥打機,感覺同以前差好遠

245 回覆
130 Like 420 Dislike
就咁講bio,以前玩6同啟示錄都好正
黎明,咸濕ada,香港腳呢啲花名隔咗咁耐都記得
口才好勁,一個鐘可以出到好多句金句
轟呀,喊出嚟呀,let go rock and roll
出口成章,講野好通順,有時個語氣好輕鬆,有時好肉緊

而家啲花名好似唔記得哂咁
都係就咁叫leon,克蕾兒
講野又係,聽得最多都係抵啦,低能仔,oh no, oh my god
好似得個模式講野咁
Game既種類都係,清一色PS作品,以前都會玩下娛樂金魚眼,人生馬戲團
好係好在打機技術勁咗好多,唔會點卡關,而家講野都算放咗

可能你會話觀眾仔嫌三嫌四難服侍
但係我覺得同以前比,已經變咗另一個人咁
依家多左特登病發
始終依家人紅左講野唔可以咁放,
因為都要維持返個KOL形象⋯
小弟由bio6開始睇達哥,
以前佢個台不論係佢對自己嘅兄弟,或者係觀眾都都感覺到佢係好真誠咁同大家相處,同大家個互動性強過依家好多。

但自從佢紅起開始收斂,
身為老觀眾嘅我難免覺得達哥變得有點陌生

不過依家嘅達哥雖然冇以前咁放,
但都無可否認佢依然好擺心機開台直播。
佢依然都係個有質素嘅streamer
依家最有睇頭反而係前半段同兄弟玩battlefield apex division個啲
睇佢係咁俾兄弟笑真係笑到抽筋
達將軍達總統
又無咁誇張
只不過覺得佢玩既氣氛唔同咗啫
如果你由sleeping dogs睇起 你個感覺差仲多
以前日日睇追live睇 宜家都精華算
我仲記得果陣twitch pm打完一段野問佢 佢都打一段野答返
同埋果陣少人睇 得閒應下chatroom係close d
兄弟前 兄弟後 宜家真係少左
不過 就當睇下好耐無見既朋友打機咁都ok既
始終人都會變 但香港第1streamer都仲係佢
有D位都幾好笑,之前講黑暗聖經個陣病發
心邪達
打Fifa 講下時事,日常生活 可以當電台聽下,,宜家不了
個陣仲記得佢撞tiffany同波叔事件

我其實又覺得佢係變咗質
係打機既節奏唔同咗,好多時feel到佢趕進度咁
平時fifa講新聞同以前都差唔多
同兄弟互動既game我都幾鐘意睇
睇佢指揮完之後全滅
始終依家人紅左講野唔可以咁放,
因為都要維持返個KOL形象⋯
小弟由bio6開始睇達哥,
以前佢個台不論係佢對自己嘅兄弟,或者係觀眾都都感覺到佢係好真誠咁同大家相處,同大家個互動性強過依家好多。

但自從佢紅起開始收斂,
身為老觀眾嘅我難免覺得達哥變得有點陌生

不過依家嘅達哥雖然冇以前咁放,
但都無可否認佢依然好擺心機開台直播。
佢依然都係個有質素嘅streamer
如果你由sleeping dogs睇起 你個感覺差仲多
以前日日睇追live睇 宜家都精華算
我仲記得果陣twitch pm打完一段野問佢 佢都打一段野答返
同埋果陣少人睇 得閒應下chatroom係close d
兄弟前 兄弟後 宜家真係少左
不過 就當睇下好耐無見既朋友打機咁都ok既
始終人都會變 但香港第1streamer都仲係佢
個陣仲記得佢撞tiffany同波叔事件

我其實又覺得佢係變咗質
係打機既節奏唔同咗,好多時feel到佢趕進度咁
平時fifa講新聞同以前都差唔多
睇game 1隻隻
睇下有無得畀佢發揮
月經 你唔煩我都煩
好似之前hitman 2
發哂狂咁襲撃,廁所長板橋
隻game佢玩得夠癲就好睇
做咩呢排係咁玩槍驚?
係咪唔會轉返fifa 講新聞?
講野又係,聽得最多都係抵啦,低能仔,oh no, oh my god

好認同 串柒d npc十足mk/台仔streamer 懶叻咁
前排打hitman2咪好睇
睇隻game既姐
佢都年紀大咗啦
童心難避免會少咗
喂大佬呀
Keep住咁樣開台
年年起勢拎兩粒鐘甚至三個鐘咁講
仲要求佢記得自己講過咩
佢尻up炸大佬呀
利伸:訓狗開始睇 不過接受佢既變化
hitman 2真係無敵

玩bio2其實都ok ar

係咁串隻game有d咩唔合理既地方

係佢玩呢d game路痴左少少會有d煩

同埋有d解謎會睇到好炆
係咪因為上次去外國live咗fifa,所以依家無得玩
division有讚助姐,同埋日日fifa真係好悶,轉下頭一個鐘聽下成龍佢哋鳩噏下,好過成日講新聞吖!
我覺得最主要係熱情減退
(無論觀眾定係達哥本人)
工作忙左,人又大左,心態一定唔同左架啦,
佢而家一至五都晚晚直播,
唔係唔好睇,只係精華比以前少左,
我覺得還可以接受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞