最近睇達哥打機,感覺同以前差好遠

245 回覆
130 Like 420 Dislike
Wa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
打錯姐
打錯個字就亂屈人係大陸仔
你用「普拼」依D假縮寫就唔係大陸仔咩
咩叫普拼呀? 普遍呀? 大陸普通話拼音狗
達哥好似有睇上年第熱門個post咁,今年年初佢其實有改變左少少,有聽翻觀眾講嘢,特登抽翻的 非灌水式評論/留言 黎reply,對比上年大部分時間黎講,其實更接近翻以前個種互動,可惜 “互動” 係相輔相成,觀眾評論咁低質,達哥想評都評唔到的乜,正如的人鬧佢較setting,你想佢點回應,最多咪問你ok嗎,光唔光,暗唔暗,以前較setting 個時已經搞緊個氣氛(達哥&觀眾),唔會咁鬧法,就咁一小段setting 影片嘅對比 已經睇得出個問題所在
邊有下一代,twitch其他台太少人睇
打英文係英國人 打日文可能係日本人,佢都係想咁講姐
你死啦你 係連登講達哥壞話
我當你打速成,十同一隔成行都有得打錯?比人拆穿仲兜,收皮啦大陸狗,番去排喜茶啦
新一代就係咁, 無POINT反擊就只係想人身攻擊
十足十中共D手法, 你話我衰? 我就出NEWS話你個人其身不正
咁大家就會攻擊你既個人品德, 唔會再理中共既衰野

香港依家一樣好多依D CASE
樓上「普拼」條友就係一個活生生既例子
莎木 我真係頂唔順,明白個遊戲係當年幾咁前衛,但真係唔多好睇,我最多睇翻replay 較fast forward,好多人就一路睇直播,一路鬧
其實係有好左,雖然chatroom公式留言一定佔最多,但近排fifa時段都多左人正常問野打意見,有時都讀中d有趣留言既.不過我最唔鍾意達哥講咩劇集電影chatroom就話劇透,明明想聽佢介紹同評論
又黎啦 中共式手法
如果我係大陸仔就唔會係咁講中共啦
洗唔洗打8964同天滅中共比你睇睇?
都係果句啦 有POINT就有POINT 無POINT就人身攻擊 小學生水平
睇番dead racing 果陣d片 笑到傻 果陣好高質
隻game 佢自己都講話 “拉布”game,係咁打同一隻去升,結果佢玩完隻game都未示範到個裝備系統,全部都係佢收台自己同fd 玩慢慢升lv,呢類game 自己玩就好玩,開台就一般,好快悶
係咪覺得自己搵到個大陸仔出黎 一手揭開中共大陰謀
自己企左係高地, 人地會當你英雄咁拜
係咪好興奮呀
我唔係幫你,我只係想講 輸入法 同 人種、國籍無關
佢有冇講過話仲有幾耐?
想聽佢鳩up 講新聞
其實之前hitman 2都好笑
npc自殺死
聲控操作都好好笑
無人打算要你幫
香港人就係咁
有人偷野比人捉到 大多數人都係企係1,2面口UP UP
事不關己, 己不勞心呀MA 比人話冷漠都係合理既
出賣兄弟個時已經變左啦
想問下你 你約fd/fd約你食飯 原來佢收餐廳錢去食同寫食評 你係咪要佢分返錢比你?
站在達哥立場,佢好難分得清 留言講嘅“劇透” 係真話定講笑,因為實在太多了, 我個人意見係 舊片,例如達哥飛機上睇個的,我覺得“劇透”係講笑,新片,例如上映緊嘅,“劇透”可能係講真,呢類留言一見到達哥講關於 情節嘅就係咁洗版,搞破壞,重可以點講落去
唔係,純粹睇唔起你啲大陸狗啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞