[本地足球] 2018/19 港超聯, 亞協及香港隊討論區 (84)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
主隊球員都要啦,你估個個都住長洲咩
近排睇左city u大專盃 highlights 嗰嗰陳靜謙真係有啲渣
好麻煩
遊客持護照入場買飛有優惠?
其一啦
一係就直頭逢禮拜五六日
喺機場arrival hall整個booth預售門票
有來港航班既boarding pass就有優惠
去深水埗運動場睇凱景
我驚啲外國人覺得香港足球水平低得誇張
新加坡隊的集訓名單之中,24人中有15人來自新加坡幼獅隊,球員早有默契,陣中主力為20歲的前鋒帕斯亞(Haiqal Pashia)。
遊客:are they really playing football?
高佬富:small club, bread yung ar
好多人銅鑼灣行上大球場都嫌遠
你覺得港超有咁大吸引力,
可以叫到球迷咁遠入長洲
其實唔會,有 d 個城市隊波好屎個 d ,佢地會話香港波好多時係地下都幾勁
外國人去深水埗睇波:why your stadium doesn’t seem like professional?

香港人: that’s usual , because our government is sick.
仲駛優惠咩

香港睇波成人價8鎊就入到場
對佢地黎講真係完全唔係乜
不如買港超飛可以免費搭電車
咁樣只會買完唔入場睇
其實香港波有乜嘢可以吸引遊客入場?
水平唔高,球場硬件又唔得(大球場應該ok嘅)
因為有魚蛋燒賣食?
如果球隊入面有d過氣球星,
遊客識得都仲有可能會叫到佢入場,
即係好似去日本睇橫濱fc都係想睇三浦知良,
唔關佢隊波勁同屎事
鍾意睇波既遊客應該唔會理水平同硬件
無撚有錯
呢個就係重點
True
傑志個澳洲球迷就係最佳例子
但係啤酒薯條都冇得賣真係好沮喪
對於連垃圾波都鍾意睇的遊客,根本唔需要特別去向佢地宣傳,佢哋自己都識去入場睇
但對於其他遊客,真係諗唔到乜嘢可以吸引佢地入埸
入場睇波可以學本地粗口
同班呀伯一齊DIU LEI LO MO
延伸閱讀:阿中熱血提場
https://youtu.be/k30P-gp1OQc
我以前帶 d 鬼佬睇波,佢地係為睇波而睇波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞