[本地足球] 2018/19 港超聯, 亞協及香港隊討論區 (84)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
咁呢班勁過黎明定點場波冇咩點睇 咁岩開親兩次都見到北韓後防派膠
撚楊你試下夏天兩半開波元朗坐無蓋坐足90分鐘再講啦

2018年4月23日
立法會民政事務委員會今早(23日)召開會議,審議26項目中5項工程計劃,包括改建摩士公園游泳池、重建元朗大球場等。多名立法會議員關注大部分項目均於數年至10年前,在各區議會內通過,卻拖延至今才上立法會審議。

議員鄺俊宇關注重建元朗大球場,他指球場分開東、西兩個看台,目前只有西看台有上蓋,形容自他小時候參加陸運會時,東看台已用作懲罰壞學生,認為重建是一個黃金時間,應為兩看台都興建上蓋。

民政事務局體育專員楊德強表示,元朗大球場重建後會有6000多個座位,而單是西看台都已有4000多座位,等同於目前的數量,經評估後認為可滿足大部分活動的需要,但地區有建議,將會研究是否於東看台增建設施。他又稱,一個運動場的看台是否有上蓋包含很多考慮因素,認為不一定有蓋就是最好,舉例七人欖球賽中,不少觀眾喜歡到香港大球場的沒有上蓋的南看台,更視該處為「聖地」,強調球場整個布局要看很多方面。
好似坐鐵板咁
From oncc

上仗於主場遭理文以2比2追和的佳聯元朗,目前14戰15分排第7位。「橙衫軍」今仗有多名主力未能上陣,除了王睿及李靄軒分別代表中華台北和香港U22代表隊外,分別有慕沙、杜馬思及基斯今季累積5黃停賽,而從傑志借用的門將陳嘉豪則因為合約條例而無法上陣。另外球隊主教練郭嘉諾因為仍在內地修讀教練牌照課程,今仗仍未能領軍出戰。球隊助教楊獻輝則表示,教練團持續與「郭Sir」保持聯絡,因此問題不大,同時認為上仗球隊的表現尚算不俗,並寄望在部份主力缺陣下,仍保持着鬥志力抗對手
Oncc

上周作客廣州以3比2險勝富力R&F的傑志,在贏波後與富力同分,因對賽成績不及對方,而續居聯賽第4位,但與榜首的距離則由3分縮至2分。「藍鳥」主教練朱志光表示,改期的安排除了令球隊應付亞協期間,賽程得到舒緩,同時佳聯元朗因僅得1名球員入選香港U22,故同意將賽期提前。雖然今仗對手有多名主力停賽缺陣,但「朱Sir」提醒球員不可掉以輕心︰「上場始終都係一場好緊要嘅勝仗,嚟緊聯賽仲有幾場波,希望球員可以繼續搏落去。喺我立場就唔多理對手點樣,只會因應自己球隊有冇受傷,球隊有啲球員啱啱好番,可能都要畀佢哋落場踢番少少時間,同埋都唔想球員輕敵。就算對方出邊個球員都好,都冇容易嘅比賽,足球比賽變化好大,就連凱景都可以贏南區。」傑志一對中堅艾里奧及列斯奧經已傷癒及復操,而前鋒泰迪則尚未確實是否觸及舊傷,今仗上陣成疑,而林恩許目前仍在養傷。
Mk國不守紀律次數多到呢
靚仔大哂啊
U23亞洲杯預選賽 Day1
港:1:1

全場唯一射正由徐宏傑入球,可惜被迅速扳平,要想出線只有贏朝鮮一條路可走

日本8-0澳門
半場戰平已是巨大驚喜,下半場體力不支迅速崩盤

韓國8:0台灣
巨大實力差距,啟用了部分U19-20的球員,也許下屆比賽才是真正的舞台?
傑志一對中堅艾里奧及列斯奧經已傷癒及復操,而前鋒泰迪則尚未確實是否觸及舊傷,今仗上陣成疑,而林恩許目前仍在養傷。
Btw我覺得香港有必要組類似新加坡幼師隊咁既U23集訓隊,今日香港班波眀顯默契好不足,進攻多數係左右放入中間再比人解圍
上周作客廣州以3比2險勝富力R&F的傑志,在贏波後與富力同分,因對賽成績不及對方,而續居聯賽第4位,但與榜首的距離則由3分縮至2分。「藍鳥」主教練朱志光表示,改期的安排除了令球隊應付亞協期間,賽程得到舒緩,同時佳聯元朗因僅得1名球員入選香港U22,故同意將賽期提前。雖然今仗對手有多名主力停賽缺陣,但「朱Sir」提醒球員不可掉以輕心︰「上場始終都係一場好緊要嘅勝仗,嚟緊聯賽仲有幾場波,希望球員可以繼續搏落去。喺我立場就唔多理對手點樣,只會因應自己球隊有冇受傷,球隊有啲球員啱啱好番,可能都要畀佢哋落場踢番少少時間,同埋都唔想球員輕敵。就算對方出邊個球員都好,都冇容易嘅比賽,足球比賽變化好大,就連凱景都可以贏南區。」傑志一對中堅艾里奧及列斯奧經已傷癒及復操,而前鋒泰迪則尚未確實是否觸及舊傷,今仗上陣成疑,而林恩許目前仍在養傷。

Ricky中槍

你啱啱訓醒?

以香港今曰狀態,打蒙古無大把握一定win
醒定d
cjc喺live po解答咗
上半場都唔對路教練下半場應該即刻換人
點解唔換唒三個,打和緊都唔搏下嘅

教練浪費哂支好籖,下兩場要win先出線難度同壓力都好大
HT Japan U23 0:0 Macau U23
FT 7:0
8:0
仲有出陳晉一正選已經驚嚇,全場被對手瘋狂打爆都唔換人咩心態 搞到左路攻守都跌唒今日最大敗筆

我島果個瑞典幼幼有技術又大隻都係16歲踢u19
揠苗助長無意思
香港女子代表隊加油!】為備戰稍後喺烏茲別克舉行嘅 #2020東京奧運女子足球亞洲區外圍賽第二圈,香港女子代表隊將會喺今個星期日(24日),下晝5點,喺將軍澳運動場同中華台北代表隊拍跳,主隊近年成績穩步上揚,加上呢場係A級賽,客軍實力有番咁上下,絕對值得各位「自己人」入場支持,票價只係30蚊咋~~若果唔得閒入場都唔緊要,東網on.cc屆時會直播,入到場入場,入唔到先睇直播!
【香港vs中華台北】
比賽日期:3月24日
比賽場地:將軍澳運動場
開賽時間:下午5時正
票價:30元正
AO最撚叻偷換概念,執住一點去歪曲你問同指嘅野
會唔會根本無諗過出線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞