[本地足球] 2018/19 港超聯, 亞協及香港隊討論區 (84)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
高大中堅得gerbig ,用住先
FT Japan 8-0 Macau
China 5-0 Lao
71' Mongolia 0-1 North Korea
係噒要支持泰國首名咁多番個第二出黎?
lm
北韓贏蒙古一球
係蒙古比想像中勁定北韓一般?
香港win蒙古有無把握?
「被逐後,我一路走向球員通道準備返回更衣室,然後港隊球迷一直在喊我的名字,那真的很特別!賽後,我向Kenneth(主教練郭嘉諾)道歉,但他說,我們已贏得比賽,我也顯示出自己真的很重視球隊。總括而言,這件事也不太壞!」

省港盃領紅是撚旦啦怕你下年停賽咩唔通
對國國就咁嚴格 對佳佳就
偏坦洋鬼子
其實呢代有阿Mark幾好
不過返左加拿大
台灣0-7南韓
睇完今日呢場就知省港盃袁振昇有幾重要
屌咁岩影唔到邊個拍鳩徐宏傑個頭

fail

差啲可以學龍仔
https://youtu.be/CG75BItcR08?t=214
我島全部大學生,預左
0-8 完場
今次AFC U23足球錦標賽外圍賽面對嘅北韓U22終於有名單,此前有消息指北韓U22會用好多黎明球員,北韓U22就係黎明,黎明就係北韓U22,所以好多香港球迷都係以黎明角度去睇隊北韓U22。

經初步核對後,發現今次北韓U22多達一位球員來自黎明!其他球員來自北韓超聯嘅 火炬、機關車、鯉明水、月尾島,以鯉明水球員最多。
From隔離post
now 633 會播哂香港球隊既亞協主場比賽

今屆由香港學界體育聯會及香港大專體育協會首次聯合舉辦的「王者之戰— 學界精英足球決賽• 大專足球爭霸戰2018/19」,首次雙雙移師旺角大球場上演,對不少學界及大專球員都是新鮮又寶貴的體驗,亦可能成為他們終身回憶。現場觀戰的體育專員楊德強透露早在去年已著手安排這次「雙料娛樂」,又謂在港超聯及港隊比賽場地舉行決賽,對提升學界賽事的水準及形象有重要意義,希望之後每年都延續盛事,令學界決賽盛事化成傳統,鼓勵及孕育新一代足球運動員,為香港足球未來注入新動力。

多撚謝喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞