Carousell 遇到戇鳩仔 點玩好?

1001 回覆
1483 Like 40 Dislike
SPLM
真係要懲罰下佢
話好小事嗰啲係咪都係偷呃拐騙開既人?
上得山多終遇虎

睇下呢個post就知點解街頭騙案長做長有
想當年問表哥可唔可以送本二手既足球小將比我
我老母打到我仆街 佢話唔可以咁隨便問人拎野
叫佢影哥哥對白拖鞋嚟睇下先
貪念 講真邊個無啊
人地問你一句 送唔送 唔送就算又要屎忽痕玩鳩人
我唔信個個係咁屌佢嘅人中一時已經腦荀都生埋
你班連登仔有咩資格教人 你自己平時無做錯咩
教都唔輪到你地啦
待人嚴律己寬 你班hihi 平日無野做
見到有人有錯就jer 住黎屌攞成功感優越感
以為自己好撚成熟?
又報警又send email 去學校
個細路唔抵幫 但問心個句 唔洗玩咁大啊
咁大個麻煩搞著班老師
到最後個細路真係頂唔順有咩事
你地班仆街記得自己一言一語點樣逼死人
咁你認為點先可以教精佢呀 教佢開假AC先好呃人呀?
如果佢唔係撚9樓豬 點會比人撚返轉頭
On9 一撚完咁多道德撚走哂出黎
r/ChoosingBeggars
你收一收先,人地細個呃對鞋,大個就呃錢,依家中一唔教,第時入監倉教?
我話應該送佢去保良局訓練營再改造下就差唔多
班主任點睇件事
有無人Send咗email?
佢已經過咗十歲 細個唔係藉口
無教訓係唔會知錯
樓豬你太好人 但咁樣唔係幫緊佢
教 係要教嘅
Send 個email 俾學校 叫學校留意下個別學生咪算
又報驚又寫信 搞到好嚴重咁
仲要起埋人底又相又電話又剩 俾著係你做錯左
連機會都無俾你就俾人放左上嚟都慘啦
但用連登輿論教佢 一定唔係最好
人地大個左都會有陰影 幾大都好諗翻起件事一定會心有餘悸
覺得個社會就係咁冷血無情 十二歳細路都好個社會都有班人想你死無情講
佢性格可能會好撚扭曲 大個左蝦細路 後果不堪想像
認真 收手啦大家
屌 真係
走開啦
如果佢有上連登, 就唔會攪成咁
本來就唔係大錯 忡要呃唔成
比個教訓咪算lor
玩到報警同起底又何必呢
走開啦 平時撚狗公都算
中1仔都要撚
到底連登仔有幾無聊同幾自卑
咁賣假野又點計?一係當睇唔到囉
等乜,報啦
大愛左膠真係痴線
十鳩幾歲連最基本唔好偷呃拐騙都唔識都有人撐
講真send下email已經好小事 頂多咪學校自己解決

其實擺到明老豆老母唔識教先教到個細路咁樣 做得出就有責任承擔後果嫁啦 老豆老母唔教怪得邊個
唔教訓下佢第時社會又多一個奇撚怪怪利用人地同情心偷呃拐騙既仆街 而你就係幫兇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞