2019倚天屠龍記 (3) 逢星期三四五8pm及9pm更新

1001 回覆
21 Like 19 Dislike

不悔
東方不敗,殘卷嘅葵花寶典,練咗都勁到升天!
其實會唔會最勁係 葵花寶典個撰寫者(某太監)先係強中之強?
終於到星期三!!!!!!
今晚係咪有無忌打斷亞三果場?
風流但不下流 
瀟灑但不拖泥帶水 
細個聽人講
明報=明教
金庸=張無忌(因為佢果陣有幾個女人)
很大可能是張無忌
即係金庸都唔肯定
我係話緊演員唔夠靚仔乎合唔到角色 同宋青書係咪靚仔過張無忌冇關係
而且書入面已經唔少人講過佢都屬於靚仔果個LV
25,26集係咪今晚有得睇
一開始我都話 張無忌選角係各花各眼, 我覺得佢唔夠靚仔姐, 但我覺得最敗筆既重點係6大門派圍攻光明頂, 佢要替2邊化解恩怨果到, 真係睇唔到佢演繹到果種義氣, 而且又冇內心獨明加持, 成段只係變左佢SHOW OFF (小說呢段除左SHOW佢武功, 更多係講佢點樣考慮到各家各戶既面子, 同放低逼死父母既恩怨)

其次, 你講既特色根本唔成立
係書入面周芷若唔係最靚, 佢只係同趙敏係伯仲之間, 要講既話當然係連趙敏都自愧妒忌既小昭先係最靚果個
亦都唔記得邊到話宋青書係全書最靚仔 好多女埋佢身, 只記得係話佢算武當後起之秀 有未來掌門之勢

不過追埋呢個POST, 見到貼女角相多過討論劇情, 我想講對唔住行錯地方

自己覺得套劇其實真係幾好睇
有時間咪一齊討論下
倚天冇睇原著 同唔到你討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞