2019倚天屠龍記 (3) 逢星期三四五8pm及9pm更新

1001 回覆
21 Like 19 Dislike
終於又到星期三
金庸講咗張無忌係武功最強嘅主角,呢樣已經無需再爭辯
但掃地僧同劍魔係最好武功
係咪今晚出25?
講緊主角
敏敏
有冇人覺得小昭唱歌個part好正

何為永恒 何畏俗世紛爭
好正
真係有英氣

追到Live, sor for 1999短(批)評

我覺得人物選角同性格演繹 改得好失敗,
首先最失敗係楊逍, 無論演員 劇情 同造型都冇逍遙2仙果種氣質同風範 成段戲好似屙屎唔出咁, 睇唔出有急才, 失敗!

之後係 5散人 尤其周顛 , 呢個真係改到不倫不類,
明明無忌初遇5散人果段都係輕鬆搞笑, 而家說不得捉張無忌D搞笑對答又CUT , 5散抗敵由搞笑變扇情 想講由周顛黎扇情真係好老尷
初遇趙敏果到又係, 點解要俾掛住飲食同拎雞脾走D咁鳩既劇情佢, 明明佢只係衝口而出果隻搞笑角色, 點知改到真係百痴咁 唯一可以讚既說不得幾乎合原著囉

主角 真係各花各眼 但俾到我既感覺係無忌不忠厚老實 趙敏不怪裏邪氣
張無忌 唔識講 可能唔夠靚仔, 而且又演繹唔到想化解6大門派恩怨果種義氣, 又做唔到蘇友朋果種鄉下仔既感覺(但我覺得做戲好過蘇友朋)

趙敏 好差, 可能作為趙敏死忠既我其實可能邊個做趙敏都睇唔順, 唯有拎黎姿 & 賈靜雯比, 但真係樣貌/演技都無一樣比得上, 我睇到鋼牢果段真係好失望, 完全做唔到果種遊刃有餘既感覺出黎 最重要係氣質上既唔係古怪百變果種調皮(賈靜雯), 又唔係狡詐百出果種邪氣(黎姿) 同埋表情真係唔多識做戲 好硬生生既演技

其他 小昭 成昆 同 芷若 選角唔錯 滅絕不過不失, 不過有時都係屙屎唔出咁 7俠冇俠氣, 不過唔算大影響

至於改劇情 我諗睇過陳喬恩東方不敗之後, 冇乜小改動會令我接受唔到/覺得震驚 所以不作詳述

周顛登時語塞,隨即打個哈哈,說道:「這位是『一劍露天下』皺眉神君,這位是『丹氣霸八方』禿頭天王。至於這一位嘛,天下無人不知,哪個不曉,嘿嘿,乃是……那個……『神拳蓋世』大力尊者。」
搵到了
阿大 係 皺眉神君
阿二 係 禿頭天王
阿三 係 大力尊者
最強主角唔同最強人物

東方不敗都可以計埋其實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞