沈陣營第二百一十一期 - 故熊西邊,人道是,香江判官恆指

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
如果騰訊出埋業務都唔跌
咁點算?
要追貨?
"你理得我吖"
upload 錯片
後面其實有講如果收市升到咩位就唔好做
星期跌就會話有
如果升就會話新入個d牛可以食住糊先

人人都捉到路知道師父講咩
人人都可以係師父
買樓成本好高,一買一賣幾十萬費用,舉個例,我住緊呢喥印花稅廿二萬五,律師費7500, aa佣金冇收我,如果正常要半個佣要3萬五,雜費say二千好喇

再買返同一樣嘅,假設價錢一樣,條數一樣,一來一回50個咁滯,加按只係2.15厘年利率,將上述費用落去買樓寶,有5厘息,好彩賺埋價,輸咗慢慢每個月還比銀行,準時就得,唔使搬屋裝修買家私一大筆錢,只有on9嘅連登百發百中先咁蠢
【大師午間教路】能否頂住高位收?睇實!
03月15日(五) 13:15

訊匯證券行政總裁沈振盈指出,港股周五(15日)上午高位29,205點,與前星期高位29,241點相距不遠,故要留意下午大市能否頂住高位收,抑或有如上次般見頂後急回。

大師指出,這次升浪由A股場外配資非理性所帶動,但滬綜指近期已一頂低於一頂,呈現收窄三角形形態,重申大市基本因素冇變,經濟前景差、中美貿易談判未傾好,建議無論開好倉或淡倉,都要控制注碼。

------
想知師傅292有無沽
星期一跌就會話有
如果升就會話新入個d牛可以食住糊先

人人都捉到路知道師父講咩
人人都可以係師父
無錯
仲有租樓嗰一年既費用嗰度平極又十五萬

用番你個單位黎講,如果你話你要賺既,個單位要回番近一球先叫執到dd
如果話要換大d,分分鐘即係你個單位要跌兩球,你套現舊錢先夠換個大d ge 單位

利申:我無樓揸手,亦都希望有機會入市,但係計一計數就知賣自住樓做淡/做好係幾咁不智
律師費仲年年加,今日隨時1皮嘢,朱律(將來)最清楚
Q牛過夜會唔會太早?定等到業績前一兩日先?
買賣樓既律師費無乜得加ga ja
搵人開個post/ excel記錄低肥鳩講乜
連埋陰間教路/$$$既link擺埋一齊
樓就打死都唔賣,太多財技可以玩
你要扮認真咁問左先
駁左條線去同師父直接對話先有得講
有層自住樓,樓市升加按套嚿錢就得,鍾意投入股市又好、房地產又好,債券乜嘢都好,費用係最細嘅,安全系數亦高,有壓力測試保證你有飯開,輸咗就每個月還款,準時還絕對冇問題,銀行唔會call loan,對你實際生活唔見得有幾大影響,最多冇晒Call G錢,去少次旅行換少次iPhone幾年

加按今時今日即有現金回贈2.1%,1球貸款俾翻2萬1你使,可以call g
我相熟律師都加咗價,幫襯咗好耐 以前買公司hold嘅樓買家律師費收我10皮嘢,算平,有啲係十幾個
買公司因為當左係corporate matters所以貴d但係如果係用人頭買賣,而家都仲係幾千至一萬
事務律師應該唔使,主要唔係做打官司嘅,不過拎牌好似多過大律師一年
邊使搵,樓市好做都做唔切
可以做埋喎據悉,但大律師做唔到你哋嗰啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞