沈陣營第二百一十一期 - 故熊西邊,人道是,香江判官恆指

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
美帝失業救濟人數上升咗6千,持續食美帝老綜嘅上升1萬八,唔通老貓effect?
我想襯遲啲惡補下投資,有冇書推薦下

唔想學老貓做slave
連cctvb財經台條友都話,軟脫歐歐盟唔制,硬脫歐英國唔制,拖多幾個月又講一輪,整整吓冇人有興趣,就變成「永續脫歐」,市場已經唔會再有反應
羅博士都係同師父差唔幾既9upper
Up得就up
《漫步華爾街》係一本講理財嘅書,值得一睇,我覺得睇完呢本先,講股嘅就《彼得林區選股策略》

睇住呢2本先
感激
頭先c姐問起噏唔出, 打攪哂
同意
呢兩本係九陽真經,明門正宗
係我第二第三本睇嘅書
我第一本睇嘅書係九陰真經
書中帶出嘅觀念正確,而唔係講埋啲一朝暴發機會率微嘅嘢,技術書就是但盧志光或林瑞芬嗰本,作為輔助吓買入賣出參考,睇得耐咗圖就唔會跟書,事實價格走勢唔係一般化擺落去隻隻股票都得,要追蹤先有較為準確買入點,賣出點把握仲困難啲,自問自己水平都唔高
唔求百發百中只求穩打穩扎啦
睇睇吓彼得林區都係區區30%回報率,遠不及連登股神嘅900%
大家交流
漏咗呢本,絕咗版,應該要睇

有時u煎聽完都露出驚訝樣同忍笑
依本
好撚值錢 我去圖書館搵過都冇,有我借咗唔還最多罰錢,話唔見咗,擺喺屋企供奉,開市前拜吓
好記得有次觀眾問佢唔知邊隻外幣 目標價
佢鳩up左個價 就完左
主持dead air 想叫佢補充
佢直接講 呢個價咪睇圖睇出來架囉 仲想分析d乜
仲要買橙同執啲煙頭黎供奉
我懷疑索羅斯派人去全球各地收集師父嘅絕版著作《財機妙算》,避免其他人取得學習打敗佢

無論圖書館、舊書店、私人藏書搵極都冇
書封面嘅影子好明顯師父將投資心得注入佢嘅詠春尋橋心得,對於喺股市尋找爆炸輪同末日熊有妙不可言嘅觸角
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞