沈陣營第二百一十一期 - 故熊西邊,人道是,香江判官恆指

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
攪民宿專做華人有冇得?
要領牌,同埋一定要同當地人合資,冇記錯仲要佢股份大過你,除非娶個泰國老婆
慢慢尋人

巴菲特:比特幣僅鬥傻遊戲 恐一文不值 (15:42)
https://lih.kg/511234
Yes, 買樓都係,一定至少假設100個單位,至少 50個要係泰國人買
其實冇乜地方可以好似香港搵錢咁易
總之你走得既,就一定要預左喺嗰邊搵錢只係岩岩夠日常駛用,其他野你要咬老本食息架啦
業主都係你冇問題,只係規定發展商condo要有51%賣比當地人,49%外國人,唔記得係freehold定leasehold? 泰國樓唔好買,租得㗎喇,我去泰國幾次特登研究,結論係唔使買
呢D 濕9音樂好 hihi

有冇留意大陸D 樓 ? eg 珠海中山果D ?
買一線,唔好二線,或者研究澳門氹仔嘅樓,或者有水位,唔肯定

總之泰國樓非連接主要BTS站嘅,全部唔好買,新樓包傢私wifi都係二千幾港幣,400-500呎,行去bts十分鐘嗰啲,冇租值加唔到租,舊咗要減租,死嘅機會大

日本樓都唔好買
Tabun呀
佢仲有上連登 改左名叫Somanx咋
你多窿路啫
有個朋友都移咗民過泰國
不過佢本身中泰混血兒
咁如果本來喺香港都搵唔到食,你點走呢
intel 入唔到54.2,彈咗上去,由佢掛單,晏啲瞓覺話之佢買唔買到
賣晒bitcoin買咗樓,17年買家陣應該賺咗
麵仔都喺喥
戴返頭盔先,上面小弟言論唔構成投資投機建議,入市有風險,可賺可蝕,需自己衡量風險
邊D先
同聖物圖原理一樣 預一個鐘比師父啦
動態聖物圖
而家人工35k, 不過行頭太窄,去到台灣泰國應該乞食
香港有被動收入每年廿幾萬,以今日計,夠50歲去泰國退休就得,一年一簽,仲過去開工?

一就搞電商,泰國寄嘢去贏國/香港/台灣,咁泰國政府冇得拉你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞