沈陣營第二百一十一期 - 故熊西邊,人道是,香江判官恆指

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
qq 個制壞左
疊埋心水繼續等我就下次派息前入到多10000股就得 錢已備
個市只上不落
師父又中
師父轉身快過閃電,所以要預測佢喺邊喥停,分分鐘轉咗10次身喺番原地,做弟子嘅要等佢轉夠先,咪跟住轉,搞到自己都暈鳩咗
師傅早晨\|/
cfu開左淡未 係我就高J牛都唔驚 \|/
唔知每個月買一注好定好似你咁一次過入哂好
其他冇咁好,808要睇管理層,778增加派息不及樓寶,823買大陸資產驚瀨嘢,派息低,405負債高,匯率風險,母公司經常搵子公司笨拙,未起好嘅武漢寫字樓夾硬塞佢食都得,而且空置率有上升可能,有個做酒店唔記得編號,出租率波動大

當日17年7月5蚊我落第一注已經研究過,當然個人睇法未必啱,嗰時都冇人吼嘅,得kitkat仔條傻佬跟我買,冇瀨嘢算佢好彩
其實我都有係低置post見過V巴推介
但果時成日諗住等佢跌下先入
諗番都覺得蠢左
又唔係all in
應該點都入左先
其實冇所謂嘅,我覺得彈性處理,價低咪一次入多啲,價高就唔買/1手咁,我習慣咗1次10000股嘅,純粹個人愛好
所以我mark咗2大唔使點諗長揸嘅股票,5同6,都有貨,5仔再悶多2日走咗佢話唔定,執幾嚿水食餐飯算
5仔你如果唔理佢個價
當收息唔好咩
反正仲高息過樓寶
有波幅冇升幅,派息可以跌,業務唔改善始終冇得諗佢長期維持高息率,匯豐銀行有發公司債,大注碼買佢啲債好過買公司股票,唔記得4厘定5厘,自己搵吓資料
係咪算係企穩292
仲有一大堆虛擬銀行準備開檔,傳統按揭業務嗰類未必受影響,但保險類,私人貸款嗰啲會唔夠爭,因為人哋用app成本低過佢,所以推算落去上市嘅財仔公司都唔好諗

呢類虛擬銀行專搶財仔同銀行呢類生意
大師信徒今日生活好嗎?
早餐有加大嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞