沈陣營第二百一十一期 - 故熊西邊,人道是,香江判官恆指

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
講真我玩咗十幾年股票都唔多識波浪理論陰陽燭嗰啲..........
又磨一日
cfu: 1299要到68先可以入貨
我覺得佢最叻唔係識進
係識退
羅博士都係樓淡租租來
人大閉幕啦, 師父點算啊
羅家聰最叻咪搵兩幅尻圖玩貼圖囉
當年08年佢話恆指4千點添
bitcoin話上十萬添
邊喥會有「識」? 十個人睇同一幅圖推測出嚟嘅走勢同價位隨時十個唔同,基本上只係統計以前嘅價格走勢去推測未來,如果圖形走勢可以100%準嘅話,咁並唔係聽日股價升定跌,係今日發生咗,個個即時衝晒去買/賣,咁聽日係升定跌一樣不可測

老實只係有個依據加強信心咁,同師父玩五行,巫婆水晶球、八爪魚夾魚定升跌推測股市冇實質上分別,都係預測冇法確定嘅未來

股價係咪有歷史軌跡冇人知,未來發生嘅事情可能係隨機嘅
尤其是數浪撚
好似任佢嗡咁
比較可取嘅係研究基本因素,財務報表,長期落嚟股價始終會向基本因素靠近,所以長線嘅我主要睇基本因素多,最多睇圖搵個平啲嘅價位入,利益最大化
\|/
早幾個月講美元落番50
佢個專欄叫一名經人嘛
成日淨識語不驚人死不休咁
似十足師父同人輸賭取消聯繫滙率
心態緊要過技術,樓寶5.6唔入,等跌多啲,屌你今日5.75 係咪操作心態緊要過睇圖?

屌那星我都瀨嘢
如果圖形可以透露未來嘅訊息有70%準確嘅話,一定係好少好少部份嘅人掌握知道,唔會公開,公開咗個個衝入去依照指示買賣,咁又發生呢一刻已經升/跌咗,未來仍然冇法知道升跌
尻up 到扑中為止
如果真金白銀落場 未扑中都破左產

要作個死都唔買樓寶潮文
區間頂部29000即將到達
呢句真
次次1299都係業績後跌
中撚咗伏。我自己睇趨勢5.6好難再落,有都一閃即逝未必買到,去到5.6又想落多啲,賺多啲,計5.6有4.8厘息,其實預期有5%租金增長就有5厘息,屌那星就係心態問題
兩會閉幕見真章!
個真章就真挾爆春袋
玩完 why 會升
啲財演睇穿29300破左先會直上
師傅5行中哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞