【突發】億萬富豪鍾培生豪宅大公開

559 回覆
84 Like 471 Dislike
幫上面補充少少
個陣假賽風暴
台灣電競協會理事長施文彬直接打去RIOT證實無呢件事
只係當時HKE內部討論應唔應該戰略性讓賽
重點係TOYZ係投贊成票

話時話 d台狗咁蠢都睇得出TOYZ係作個藉口想同HKE解約
點解會有香港人睇唔出
TOYZ份人的確有D小聰明 佢知道自己係HKE頭牌
係FB出段野一定好哄動操縱言論就係咁簡單
其實單野係點?

TOYZ 想跳槽賺更多錢 所以 想解約?
我見佢而家成日講 如果為錢 就唔解約 果陣每個月搵到100萬TWD(?)
而家都搵唔到咁多... 而家解約仲要賠200萬
南加州大學稱,已經解僱了涉嫌受賄的兩名員工:高級體育副主任海內爾(Donna Heinel)和水球教練瓦維奇(Jovan Vavic)。

法庭文件稱,瓦維奇招了兩名學生進入他的水球隊,以幫助他們入學。他收受了25萬美元的賄賂。

南加洲大學
又估唔到佢讀書原來咁勁
上面都有人講左
就係2013年TOYZ自己錯估LOL既發展 簽左十年合約比HKE
2015年中國個邊好多有錢佬加入
戰隊就不斷買韓國人, 直播平台就邀請D大牌加入
佢應該就係被掘角既其中一個人

個個時侯講緊稍為出名D既都1000萬人民幣
所以佢就作個故仔解約
事後發現根本同佢講既唔同
施文彬親自打去RIOT問
結果就係HKE內部討論應唔應該戰略性讓賽
而TOYZ係投贊成票

單官司搞左咁耐 中國都開始收水喉 佢都再去唔到啦
不過佢好彩撞著英皇開始搞電競
覺得佢算係咁
想為自己喜歡既野追求
唔係日日溝女吸毒飲酒做垃圾
有跑車都唔鍾意
鍾意近山腳搭車落市區方便
多過山頂

算係咁啦
不過做老細應該
同普通港資老細咁
抵你做窮人。。。
人地錯估電競未來
以為解左約仲好好揾2球小意思
點知大陸收皮
咁香港仔利群商業大廈, 如果有晒成座,都唔止30億
巴打你真唔真啊,同人打過機,吹到咁大
講真生哥哥玩過咁多GAME 真係有同佢打過機有幾奇
人哋副身家搞多幾次都未敗得曬
老豆已經係二世祖
佢係三世祖
之前去個夜場佢一個禮拜去2,3日。佢真係好鍾意飲酒。個場d女有幾件都比佢包過一齊去歐洲但佢有時淨係包d女去陪佢個期鍾意個件,等佢去到都行得開去玩
識打機就已經夠叻啦,你估打機打到第一唔洗用腦嘅?
相同budget 鐘生 可以係外國起城堡啦
當年toyz都賠咗300-400萬港紙
其實d人屌9鐘生呢樣果樣真係哂氣
認清一個事實, 香港發到達既, 無一個係純品架
純品果d最多都係做小康 絕對唔會係億萬富豪
連登仔係on9
人地用eo比
佢用局長比
到人地用局長比
佢用特首比
到用特首比
佢再用呀爺比
佢最on9果步係同鍾共簽十年約
呢一行個環境淨係年頭同年尾都已經可以好大變化,都仲敢簽十年
完全錯計自己既身價同電競既生態
咁講真呢樣唔怪得佢既
佢係TPA拎世界冠軍個陣月薪40K台幣..即係1皮港幣多D
但係鍾共出到成50K港幣一個月底薪..
仲未計佢直播同工商d收入
佢會錯估一d都唔出奇
但條路自己揀 仆街唔好喊
無理由簽完十年 一半都未過見到有好景就想違約囉
唔熟LOL,哩個係咩事
呢張圖係輸左世界賽門票之後第一次開台
屌鳩olleh賽後問佢點解唔first pick thresh
同埋哭哭話應該唔會再打比賽
英皇會唔會為左旗下員工私人事同另一個財團打官司
你當受仔當善堂?
如果大家有個咁大既屋企
有咁多跑車
仲會唔會咁on9走去搞電莖俾人笑

俾我日日開party渣跑車去食女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞