【突發】億萬富豪鍾培生豪宅大公開

559 回覆
84 Like 471 Dislike
品味
同意 二世祖黎肯出黎大搞個陣咁冷門既電莖
睇訪問真係幾nice, 估唔到老豆老母d野都任影....
依家大左上fd屋企都唔敢冇啦啦入人地老豆老母間房
咁撚多人奶隻鐘共 比幾多錢公關推個post?

無老味要人打假波都無人屌仲話鳩toyz
簽完返黎唔聽你講打假波就雪想要斷人career path

成班兒登見人有錢就急住奶
人地有錢關你鳩事咩 定諗住入HKES 打工?出名人工低做野垃圾無前途
唔好話女
呢到大把巴打排住隊俾佢拮屎眼啦
屌你老母廚房+飯廳都大過我屋企
之前係尖沙咀
用過啲入錢望遠鏡望山頂啲樓
其中一幢外牆真係黑晒,失修咁款
好似冇人住咁
LPL出世界賽,贏S8

LMS頭兩名出席世界賽,都做唔到
係山腳下d納米樓撚整色整水
近排興果d乜野收納師
大台又係咁播d咩蝸居點整靚間屋
心諗間屋咁細 唔好搞咁多野
收納師真係有必要
佢地說服到班窮撚掉左個D十年都未用過嘅家居廢物
唔搞咁多野間屋仲細
果日睇到條youtube片 都走去搵鍾培生係乜水 (之前聽過有錢仔only)
然後發現得佢阿爺的資料 鐘江海 (以前身家拍得住 誠哥 四叔)
我諗到 鐘培生老豆果代 都收收地皮 // 黎到佢已經係第3代
人地話富不過3代, 應該唔係 ,
富不過三代係洗窮人腦等你唔仇富
唔離婚 吸毒 賭
基本上只會愈有錢
窮人:最緊要身體健康
佢唔係二世祖啊
係四世祖
富不過三代係d窮人自己FF出黎
去一次朋友屋企 廿年以上樓
住足廿年
就知幾有必要
鍾共份人幾鳩我唔知啦
但乜撚野打假波真係笑撚左
睇少d 76toyz啦 傻仔
個場係hke對mse
hke已經肯定左第3名入季後賽
個陣已經係最後1 round既比賽
mse同tpa爭第4入季後賽
hke係從人搞局
至於你話打假波喇wo
以下圖片就係所謂被逼打假波既相
個場仲要贏埋

被逼會笑得咁開心咩
雖然佢以前係做既野太柒
不過我覺得佢算係咁
同期同佢一齊搞電莖隊果堆香港公司全部唔係收晒皮
就係搞d勁低質既野黎昆政府錢(電莖音樂節)

睇返佢果堆電莖隊,成績唔好,不過佢依然繼續出錢搞
真係算係咁
見人有錢就鍾生前鍾生後, 冇見到就屌人鍾共
事實係點呢
事實係76toyz 2012年拎完世界冠軍即刻為左錢同班隊友反晒面 經典既甩門事件 當然過左咁多年依家已經和好晒

2013年扮手傷退休 結果原來係偷偷地簽左俾鍾共10年 每個月5雞野港幣

點知佢失左預算 無諗到lol 可以搞到咁大

支那2015大傻B 用左勁多錢搵人去開台呀 打比賽呀

咁呢 呢個香港既世界冠軍當然在名單之中啦 話晒唯一一個香港世界冠軍嘛

但佢又同鍾共有10年合約wo 要到2023年先得 咁點呀

作個故仔 話鍾共逼佢打假賽 想博解約

之後既故事大家都知啦 鍾共告上法庭 搞左2年幾
法庭最終判76toyz輸 賠左2百幾萬港幣 份約先解到
仲要搞直播平台蝕左兩億執埋
人地全家乜都唔做,坐係度副身家都食幾世食唔曬,真係以為富不過三代,自己呃自己
其實唔去亂鳩做生意+蝕到hihi,都只會繼續有錢
最多唔係超有錢,但如果啲嘢trust fund hold晒
當出糧咁過生活都應該好夠
真正有錢人真係好簡潔
即係咁
就算人地破哂產無左間屋搬番山腳下住
人地打份普通工都會騎著你地
其實連登仔唔洗急於睇人點折墜
有錢依然有錢
佢地話冇錢時都係比起連登仔有錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞