【突發】億萬富豪鍾培生豪宅大公開

559 回覆
84 Like 471 Dislike
唔同既人有唔同既追求架姐,見佢屋企裝修都好簡約
如果係大陸富二代既屋裝修應該豪華十倍
淨係中環勵精中心,都唔止30 億啦。300 億就差唔多
感覺佢無乜架子,幾nice
好心佢快d收皮啦
真係貧窮限制思想
第一 ,一定唔止1萬呎,連花園天台分分鐘有2萬呎
呢d地段放10 萬呎都唔過份。
其實計幾錢呎教晒氣,d有錢佬買完番來,會成座野拆咗再起過

我諗呢個盤放既話,2-30 億大把有錢佬/大陸蝗肯接手
仲諗緊第幾頁先有「你他媽現在把空調關掉!」
長實地產的淺水灣道90號豪宅,推出12號屋下星期一(22日)以招標方式發售,下月30日截標。該洋房位處單邊,實用面積達5,915方呎,屬於整項目11幢洋房之中面積最大一幢,花園面積307方呎,平台面積933方呎,梯屋161方呎,發展商指洋房連裝修出售。長江實業助理首席經理(營業)何家欣表示,淺水灣道90號全項目11伙大宅,是次招標推售的第12號屋附連裝修,可眺望深水灣、中灣、南灣等一帶景觀。項目已累積售出3幢洋房,套現逾15億元。

https://hk.finance.appledaily.com/finance/daily/article/20181018/20524850
佢係花園個時有個畫面係影晒佢成座野有幾大,我諗鐘生個間屋佔地面積應該有呢到5-6 幢。
誠哥1幢都賣到5億
5-6 幢計就計30 億,但咁齊整既地皮,唔止就咁計咁簡單,話佢4-50 億都唔過份。
但呢d咁大間屋/咁大既地皮放,多數搵拍賣行招標來放。
咁有錢點解啊媽鞋櫃攪成咁😰
有得屌雞x妹同混血model真心葡萄
勵精佢地有份起,但好似已經賣晒,冇晒業權架啦
重點唔係間屋有幾大
重點係佢間屋可以喺香港呢個咁高樓價嘅地方有咁大
問心,好撚葡萄
點解有d人可以揸跑車,住大屋,仲要有個咁靚嘅景
咪就係iSquare大業主囉,以早幾年The One 以80億賣比大劉計,而佢果度係正地鐵隔離,保守最少都值100億以上
其實整一隻吸引到鍾生玩嘅game係咪已經發到達
睇大劉就知
只要有錢,大劉咁既樣都可以叫李嘉欣含撚就含撚
488 pista, 812 superfast
雖然zedd間屋係靚,, 但成家住 同埋1個人住, 差好遠啦, 仲要拎外國黎比...
有錢仔間房應該貴過zedd 個間十倍左右,
如果用佢香港間屋既價 , 應該michael jackson 間房都買到
應該michael jackson 間屋都買到
亞洲30 UNDER 30 咪福布斯架囉...
知唔知咩黎呀? GOOGLE下啦
不過應該又會話有錢就得
識唔識計數? 就算佢有成千億 , 1/100000 先一球
係你太撚窮 定係你太撚蠢
2萬一呎? 真係窮限制你思想
知唔知咩地段呀 傻撚左 講緊幾十年前呀?
成個post淨係負皮咗佢
成堆話間house一億五億果d真係未撚訓醒

佢算係咁啦, 起碼有為電競出一分力. 幫香港呢個細地方嚮一個小小界別(可能只限gaming, 手遊)衝出國際. 提升香港知名度

當年睇佢生日house p本來都覺得佢on99. 佢開波搞電競都諗住佢二世祖玩玩下. 到到今日睇完呢個訪問. 真心配服佢

因為佢係真心毒. Warcraft劍, 遊戲王, pokemon. 佢起碼唔會扮撚哂野又什麼數學神童 又什麼何家淑女同宇宙gem frd搏見報. 佢起碼夠哂真夠哂On9.

鐘意乜都夠膽認, 活得自在. 真心睇完服佢. 連老豆老母間房都比人任影. 比著其他富豪唔打撚7個仔都偷笑

鍾培生加油. 繼續做好電競 為香港爭番口氣

題外話, 睇佢跳繩, 仲有之前睇過佢打沙包既片, 我肯定佢屌打9成9 child登仔. 堅有料到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞