無意中發現香港郵局一早定義左公屋仔 居屋仔 私樓仔

629 回覆
2598 Like 23 Dislike
都唔一定,對特定行業都仲好有用

例如新樓會狂收到設計公司廣告,仲寫到明你個屋苑收平啲扮益街坊
中上產屋苑有極多樓盤廣告,尤其係外國盤

政黨都見過分唔同版本廣告寄去公屋私樓,畢竟你寄啲中產政綱入公屋真係博屌

其他商場優惠coupon、信用卡、餐廳、HKTVmall、外賣app、美容、補習廣告我就唔明咩玩法,應該住邊都會收到?有冇知道個pattern嘅巴打分享下
香港出到李光耀先講啦
細心睇 仲係好準
去到灰先搵到自己,真係好撚灰
細心o既公司會自行分屋苑寄
但如果跟郵政個moasic其實分唔到新舊樓幢私樓係豪宅級定劏房級的

例如你講o既新樓收裝修設計傳單好多時都係寄件者指明而唔係跟moasic的
公屋私樓新入伙都會收好多
而且依家好多公屋仔都好有錢同要求高會搵設計公司
於是就會寄埋去

當然如果係地產叫人賣樓就梗係唔會寄去公屋
寬頻啲公屋專屬價就梗係唔會寄去私樓o既
但同moasic指o既群組無乜關係
只係純粹關乎個樓宇性質
F
生活左二十幾年,好似都冇咩回憶咁
https://lih.kg/1025848

唔好撚柒啦
pro過連登仔啦
有某個category既全部地址,咪可以send d野去晒全個category既人
但當年係馬來西亞唔要新加波,李光耀去救國

今日係中共加十三億人入侵香港,應該要既係李登輝
活用四字成語形容現今香港各個階層
好仔細
仔細程度不下於戰前日本對中國嘅情報收集
a02 唉
啲名好過癮
時勢做英雄都要佢犀利先得
蘇伊士運河以東最地道英國紳士
的確係咁,唔通靠北大讀碩士博士嘅立法會議員咩?
F20屋企700呎*3層
加一大撻空地同花園仔
C09同D有咩分別 我都唔知自己屋企應該係邊個
我係你就賣左兩層佢
升到B級?
好似有d住K 區隱瞞有幾千萬身家咁
睇個樣多數唔正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞