無意中發現香港郵局一早定義左公屋仔 居屋仔 私樓仔

629 回覆
2598 Like 23 Dislike
I31
稅單
通函郵寄計劃已經玩左好耐,只係依家分析個version分至多十幾種同列埋典型屋苑名,實際上佢網上戶口有得指定屋苑或者係地圖劃個圈去寄都得,當然佢無最新入伙個堆屋苑

有興趣可以係通函郵寄服務網上用戶開戶,而且真係申請寄先收錢https://circular.hongkongpost.hk/hkpcs/chi/index.htm
原來即係B063.8%
但係我同男友都係形容自己做小康之家
由細到大 媽咪都話我哋係小康㗎咋

依家先知小康之家個定義唔算廣 但已經講慣咗
不過B06形容父母背景都中
頭先諗住咁啱諗住check下各區日間人口,結果唔記得咗香港好似係冇寫出嚟要自己計
G23, 都幾中
特選服務 利用精準的 Mosaic 鄰里類別篩選工具鎖定目標住戶。Mosaic 根據政府統計數據,配合商界物業數據及市場調查資料,將全港住戶分成 12 大群組及 38 個類型。你可以選取以下一個或多個 Mosaic 組別或類型
李嘉誠咩屌你

其實巨富需要食正時勢兼有運氣和實力和膽識。

李嘉誠當年食到香港騰飛個條水,
馬雲把握到大陸崛起,

下一次連登仔可以把握既機會唔通係等非洲起飛???

宜家個資本主義社會,已經太「成熟」,你唔去搞革命去推翻,就會演變到宜家類近「世襲性資本主義制度」,唔同階層越黎越難同一起步點去競爭,而且缺乏改善生活可以突破原本階層不斷上游的機會。

(屌 點解我咁撚認真)
出嚟做野但係同屋企人住 咁係咪計父母
港島定係九龍B06先 差好遠
英文版就咁睇好正常
又黎
太古呀 不過無按揭喺身
有其他物業
男友都差唔多
係咪可以向佢求婚啦
https://www.segmentationportal.com/Audience/

可以用佢既分類揀唔使自己睇?
好似content farm果d 心理測驗咁
G
d文筆幾好喎
E15 屋苑行業都中,痴線
繁體字
幾好用
遊學 投資 寄 a b c
財仔 大耳窿 寄g h I j k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞