無意中發現香港郵局一早定義左公屋仔 居屋仔 私樓仔

629 回覆
2598 Like 23 Dislike
K
原生家庭非本地
其實收嘅人會唔會知道自已係屬於邊一種?
我平時收到嘅廣告單張都係啲招聘廣告、政黨宣傳、食肆開張/優惠、電訊、醫療等。
遠途職工
A入面有幾多個係外國護照

海外樓盤 本地新樓 新車車展 d大牌子宣傳 食肆開張 基本上乜都有
有時收到燙哂金 又凹凸 又磨沙 張卡應該都唔平
C08 廢中
我冇收過呢啲
收到最cheap嘅就好似街上嘅宣傳單張。
由最cheap開始:
a4黑白(白紙)>a4黑白(彩色紙)>彩色印刷(光面)>彩色印刷(咭紙)有信封>小冊子。
lm
D形容詞幾正,好想知作者係邊個
上硬
你如果知果班人撈乜應該會好認同郵局分類
會唔會係你認知錯誤?郵局數據好多架喎
一個咁既表就知政府埋沒幾多人才,唔係比中共食住可以自己做決策肯定人人安居樂業
B07
食杯面用黎墊枱一流
因為郵政得個地址於是就講到用個地址去分客路
其實過晒時無乜人理
依家貧富差距愈來愈大已經唔係再咁細分
派得傳單廣告嘅一般都係大眾嘢
私樓公屋全部都係客
因為係I.T營運
做得幾好
如果第日大灣區畀佢地寫就好

三和大神
指的是聚集於深圳市的三和人才市場旁邊打日結零工的「遊民無產者」, 由於他們往往年齡較小,熟悉互聯網文化...
鄉郊風情

F. 居於新界及離島鄉郊地區低密度樓宇或村屋的家庭及其子女
  佔香港家庭住戶 6.2%
  (類型 F18-F20)

「鄉郊風情」居於新界及離島較低度發展的地區,如屯門、元朗鄉郊地區,或南丫島、坪洲等離島。當中較多見有小孩的家庭或擴展家庭,亦有為數不少的外籍人士。儘管佔人口比例不高,這些鄉郊及離島地區仍有不少以務農、打漁為生的本土從業員,並以此賺取微薄收入。「鄉郊風情」也包括願意長途跋涉往返市區工作的人士,當中不乏高薪的專業人員。
  「鄉郊風情」喜愛自然風光,遠離繁囂。大部份住戶住在低密度樓宇、村屋、或別墅式建築。這些住所多為無按揭自置物業,或由家人、親屬出資及擁有。近年不少這類鄉郊樓房裝修得美輪美奐,吸引崇尚閒適郊外生活的人士。

其實點分,住得村屋有好多人都有錢但點會擺到仲低過屯門龍門居。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞