[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (25)

1001 回覆
32 Like 7 Dislike
我諗熊家係咪以為龔水已經一齊咗
又唔見尋寶圖其他同事上去
甚至阿水班姐妹都係上過一次熊家燒嘢食咋
根本啊龔每一次上去都係以熊家女婿方式招待
係未確認所以先唔使試綠色料理咋

跪求更多不劇透的龔水日常,齋自拍都夠架啦
其實知道佢地keep住有工開已經好興奮
長拍長有 唔使斷好耐水
綠色食物又唔係好擔心嘅,阿龔咁醒目上熊家已經自動帶埋餸同紅酒
懷疑佢啱啱返香港寄住熊家嗰陣時已經領教過tree gun啲綠色餸
阿龔都當自己係熊家人啦 上去自己搵tree gun睡衣沖完涼換,又好feel free咁瞓係梳化唔介意啤啤啲玩具頂住
有冇數過呢位普通同事入屋次數係咪仲多過攞正牌嘅潮生
阿龔住過响熊家喎,自然係特別級別嘅普通同事啦!
熊家班人可能心諗,佢哋兩個怕羞唔認啫,明架啦

根本阿龔上去住嗰次,個個以為佢哋有嘢,就知阿水幾少帶同事上去
其實普通同事到平時屋企飲茶都出現,好難唔覺佢唔係一家人啦,或者其他熊家人一早當佢係一家人了

我覺得係,好似聽到有句安仔既要改?所以亞叔係到講自己唔知有無份?

可能因為咁,所以點解有時海外版會有唔同?
仲要一上到去就攤係度啦 完全當係自己屋企
之前初三叫佢扮男朋友又唔帶禮物又唔跟tree gun劇本寫着增高鞋
重要話“不過我諗tree gun唔介意”跟住直接走入人地屋企啦
就連安仔打開門都識講
“咦啊龔來搵二姨啊”
444仲問“做咩啊龔近排成日上來既 係咪想追你啊”
如果係熊家週末飲茶咁阿龔洗唔洗夾錢
我估tree gun唔洗阿龔夾錢因為當正係二女婿
反而睇返bonnie上星期去熊家住坐梳化睇電視仲好拘謹
相比上嚟阿龔更似熊家人
咁就要睇下二女婿係咪俾埋水水嗰份啦
可能遲啲要幫水水俾埋家用或者要買channel送俾水
應該係要扮阿叔女朋友所以緊張
Bonnie多年俾譚道德教育所以比較乖?

妹豬做咩夜嘛嘛上熊家
唔係初三嗰集係上星期五嗰集
我諗如果係阿龔都會坐得好hea
自膠睇錯
我覺得應該要同安仔個邊做對比
一個好free但要接受道德教育
一個長年接受道德教育跟住去到個冇王管家庭
但我覺得啊龔點free到要抱持形象
話晒都係九肚山貴公子
應該會relax過Bonnie少少free啲咁坐
但未必會好似阿叔咁
星期五阿叔擺隻腳上梳發靠墊度
仲要係水水個頭後面
阿龔唔會擺隻腳上梳化,但會好relax咁挨住水水坐
好似482農場嗰陣咁

我心目中龔水喺熊家一齊坐梳化睇電視都會係咁坐
阿龔幫阿水隔住阿叔等佢隻臭腳唔好隊過嚟
但係啊龔要承受阿叔隻臭腳
對腳咁長唔會擋住電視咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞