[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列(12)

724 回覆
8 Like 0 Dislike
來生再見啦各位呢次旅行好開心
鑒定失敗
林博文:「看來格拉基真的是很虛弱了,竟然連強大點的棋子都派不出了,不用說了。」
林博文轉身望向自己身後的大型玻璃槽:「你知嗎,我將你們的同伴都一一解剖做實驗,如果一般的人類受到T病毒感染,就會成為樓上的失去理智的喪屍,但如果使用不死教團做載體,基因會產生不可估計的突變,變成你們眼前的生物,我要格拉基的身體部分,原始的毒液,只有原始的毒液才能與T病毒完美結合,那我就可以將我老婆完美地復活了,既有不死教團的理智,亦有死而復生的作用,格拉基完全與我相反,佢的毒液只能作用於活人身上,將活人轉換成不死教團加以驅使,但如果佢得到我的原始病毒,就有機會令佢連屍體都可以轉化成不死教團。但可惜,他無機會了,我會親自去搵佢,親自將佢肢解,再去復活我老婆。」
屌你呀聽下人講野得唔得啫
林博文:「你估你地同伴無試過講同一番說話嗎?」
我地點先可以證明比你睇呀
林博文:「只要將你地其中一個完全感染t-病毒,沒有變成你們眼前的生物,就證明到你們不是不死教團了,但都會變成喪屍。」
林博文:「如果你們不是不死教團,那我倒可以放你們餘下的人離開這裡,但如何生存下去,你們就自己想辦法了。」
屌係喎 湖喎
指引我地呀林小姐點算呀
吳惜雲輕笑一聲:"嘿~我早睇隻海參唔順眼,不如,我幫你手搬野過去湖邊小屋,咁你分完隻海參屍咪可以即刻整復活藥咯"
------
<場外>唔係有個傳說中可以復活人GE團友咩?
屍都冇埋 點死屍復活術
就咁切啲組織比你做實驗唔得咩?一定要成個人?
林博文搖一搖頭:「格拉基始終係傳說的生物,佢既毒液似乎有神奇的力量,可以判定是否離開了宿主的主體,離開了宿主主體的毒液會以未能理解的方式消失,如果不死教團的成員死了,毒液亦會瞬間消失,所以我沒有任何辦法將毒液抽出,切片自然無用。」
咁林生你畀啲時間我地商量下先好嗎,收番埋你啲朋友仔先
場外
邊個想先撕定卡
反正呢個劇本 我相信含家鏟機率極高 都係先後問題
btw 林生 咁講 小智係咪已經confirm 唔會變喪屍?最多比海參收皮?
<場外>復活林太呀
之前kp 有冇講過喪屍復活要點計
杜格:博士 你有冇方法救到依個被感染嘅人
(指住小智)
我老啦 世界應該留俾後生仔嘅
如果佢地仲有命嘅話
之前俾海蔘拮左嘅應該已經變左死徒
唔送得頭
記唔記得有邊個
場外 有冇人識變身做低個老野佢算
成堆licker圍撚住喎
de javu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞