[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列(12)

724 回覆
8 Like 0 Dislike
我地報一日遊既導遊,幾正下。但係佢簡左一條罕見既路線展轉下我地先入到黎。入左屋之後我地分開左行動。佢依家係邊我就唔清楚了,但正路黎講應該仲係屋入面。博士你間屋周圍都有怪物,佢地仲會用通風系統移動,點解你咁老定
Dio見到惜雲淫邪嘅眼神就知佢會錯意,於是向佢暗比中指
林博文:「無,但我可以幫你地走出去,但出到森林外,你地一樣會死。」
林博文:「呢個問題我唔需要答你,反正係呢間屋,我係絕對安全的,而你們,都是快點離開我的地方吧。」
Dio以博士聽唔到嘅聲線問身邊嘅教主:洗唔洗同佢講條垃圾蟲嘅事?
咁你即係逼我地去死啫林生,你大發慈悲幫下我地啦,我地唔想死呀
林博文:「我與你們非親非故,無理由幫你們那麼多,而且,我只能幫你離開森林係真話,出了森林,我沒有任何辦法阻止美軍殺你們,由你們誤入此處開始,沒有被我的研究所殺,就是被美軍滅口。」
救我地呀林小姐
白銀:
又或者咁講,我地有冇D咩可以幫你做而換到少少解藥咁?
(指住小智)
佢奶咗野,雖然唔知救唔救得返,但都係想睇下有冇辦法幫幫佢
林博文:「我要既野,你地幫我唔到,我要既係某種生物既毒液或者身體部分,你地唔會幫到我,至於佢,如果剛剛感染就切左受傷部位便可以了。」

白銀聽到某種生物嘅毒液或者身體部分
突然靈光一閃(新人類音效)
「你所講嘅會唔會係一隻好多觸手有針有刺係海入面嘅生物?」
啱晒喇,我地呢到有人比佢拮過
小智舉手
有冇人心理學下出森林就死果句
齋呢一句?
成堆說話roll 晒得唔得?
唔知俾唔俾
成堆說話roll都得,但得到既答案唔會好詳細,都係好模糊
林博文:「唔係,呢種生物唔係住係海入面的,理論上都唔會有人見過。」
係咪格拉基呀
你講緊嘅係咪係湖入面嘅生物?
我d團友話見過
我咁啱訓著左睇唔到
場外
湖之主呀老友 又唔係海之主
林博文的表情有了點變化:「看來,你們看過我的筆記,無錯,我係搵緊佢,或者你地唔信,但呢種被稱為舊日支配者的生物的確存在,就在這個森林之內,我知佢都搵緊我,而家就睇邊個手段更高了。」
我地有人比佢拮過呀,今次幫唔幫到你呀
林博文的瞳孔收縮了一下,他彈了一下響指,數十隻的licker從四方八面的牆爬了出來,圍住了眾人:「雖然我都覺得普通人不可能來到這裡,但猜不到格拉基的不死教團仲未死清光,你就和你們的同伴一樣,成為我的實驗品啦。」
喂喂喂冷靜啲先,我地冇畀佢操控到,收番埋再同你慢慢講好嗎
擲話術ok?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞