[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列(12)

724 回覆
8 Like 0 Dislike
停左太耐,今日強行end左佢啦
你地入lift啦
直接入ending啦
最多唔駛你地全撕卡
吳惜雲心惗都係唔好四圍望,早走早著,就走入lift
得我入左閂得門
手氣差我地特色黎
子晴表示隻耳有耳鳴,咩撚都聽唔到,唯有入lift
GOGOGO
等唔等其他人入?
定默認全部入?
呢個劇本玩到累了
杜格入左架喎
仲要第一個入唔係咩
等多一陣,無異議就全體入lift end game
全員進入了升降機,並按下了內裡唯一的按鈕
升降機門緩緩地關上,全員感覺到升降機正向上移動
時間慢慢地過去,就像過去了數分鐘,又像已過去了數十分鐘
但沒有任何一人去觀望時間,劫後餘生的慶幸,將要面對危險的恐懼,令眾人一時間陷入了沉默
終於,「叮」一聲,升降機門開啟了
映入眼簾的是一片樹林,雖然周圍偏暗,但明顯有陽光散落周圍,比起樹林內的黑暗,這裡實在好太多了
大家步出升降機,發現升降機設置於一個廢棄小寺廟內,或者話,升降機的外表被偽成一個小寺廟
大家環視周圍,沒有看見哪怕一隻喪屍
大家正鬆了一口氣
突然,有一堆軍裝人員從四方八面包圍而來
口操流利英文:「舉高雙手,跪在地上!」
眾人沒有反抗,畢竟有何可能以肉身對抗槍械
接下來,眾人被軍隊帶走
美軍盤問了眾人後,似乎得不到需要的資訊,眾人亦發現原來有不少人被美軍補獲,人數不下數百人
美軍似乎失去了盤問的興趣,亦沒有興趣養閒人,當然,由於人數眾多,而且被俘的人不知原因竟混有政治家,美軍沒有辦法殺人滅口
美軍使用特製的藥物令在場所有人失去了不同程度的記憶,唯一可以確定的是,所有人都失去了本次森林的所有記憶
隨後美軍便把失去記憶的人再次放回日本東京內不同的酒店或民宿
眾人逃過一劫,但卻再也記不起今次的經歷
或者記憶會在意識深處埋藏起來,某一日再度復蘇,但更大可能就是永遠埋藏,再也不見天日
眾人醒後,只看到新聞,青木原森林因日本軍方試驗武器而大規模引爆,但眾人卻沒有興趣再理會,因為眾人都不是住在日本,各人都各自回到自己所屬的國家,暫時結束了這段漫長的旅途。
今次無獎勵,因為呢個結局原本唔存在,係真係專寫俾你地
屎橋爛橋都無計,個劇情走樣到我都控制唔到
成團除咗整死林美兒同希哥外冇做過野
到開故時間
好想知個故仔其實要點行
你話我地骰到咁衰先有而家個結局
正常應該點
我覺得浪費太多時間係licker度同埋同NPC講野有失誤
起碼要帶林美兒見林博文或者同林博文去搵海參,或者唔好咁快用解藥?
骰運團嘅極致
隱藏結局都出埋 邊夠你地玩
大家都有功勞
準備整新人嘅同時都想知kp個故會點
一開始唔上車
樹海portal有用?
海參係咪幻影
我都唔想架
子晴
道歉時露出胸部是常識吧
成個劇 淨係死咗一個player 仲要係teamkill ge
夠晒皮啦
其實應該係死哂
只不過係KP玩到累另外作個結局強制END
趁呢round完左 改個名
再開再叫我
解說呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞