[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列(12)

724 回覆
8 Like 0 Dislike
所有人進入了升降機內,就在此時,喪屍群亦開始湧入二樓的這間大房之內,眾人還可以看見有一隻licker跟隨屍群而入

眾人不敢久留,立刻就按下升降機內唯一的一個按鈕

升降機關閉了,眾人感覺到升降機向下降

升降機門打開,當眾人走出升降機後,明亮的光再一次映入眼簾,入目的是一個又一個巨大的圓柱透明容器,內裡浸著的都是一些不能夠形容形狀的物體,但依稀看得出有一部分是人型的,但不知道是人類,屍體或是喪屍

剛回神,就看一個白色的人影站在地下室的最深處。

現時1220,請各位玩家行動
杜格細細聲咁問其他人
我地搵個靚仔靚女d 同埋把口好得嘅人同條友傾下先啦
唔係到時激嬲佢我地就無得返轉頭架啦
白銀表示同意:
呢到D人好多都係以貌取人嘅仆街嚟
你地估佢係邊個阿拿,係咪就係當時係小木屋聽到果個咩咩咩博士
同時表示自己唔會係果個出去同佢傾計嘅人選
有冇咁快入晒呀
Dio問下其他人有咩意見
起碼BIO4果D寄生體級數
比把槍佢地可以識開添
唔係點會咁醒識上二樓
吳惜雲心惗自己個樣咁有陰謀都係唔好帶頭行出去嚇人,就拎起個相架,等個人影轉身時對下係咪間屋嘅主人
小智心知自己已經夠樣衰 依定定家仲要血肉模糊,都廢事比咩意見。但為了示意有人黎左 都係咁依咳左兩下
白色的人影並沒有回頭
但一把聲音透過周圍的聲響設備傳篇整個地下室
白色人影:「客人們,過來傾下計啦」
吳惜雲拎住相架放輕腳步行過去:你好,我係雲,呀生你點稱呼呀
白色人影:「客人,你的手腳唔太乾淨,那是放在我床頭的,不過禮貌上我都要自我介紹一下,我叫林博文,其餘人都唔好站在升降機入面了,都過來吧。」
吳惜雲對一對張相,又好似直係佢嚟:"林生,我係見樓上間房就嚟俾喪屍攻入,先專登keep住先,等搵到相入面GE人或者家屬就俾返佢"
然後遞個相架俾林博文
林博文沒有接過相架
林博文:「你們的來意是什麼?普通人唔會來到我這裡。」
Dio走上前:林生,我地係聽講呢到有喪屍嘅解藥,所以想過嚟揾下同埋揾有冇方法可以逃出呢個樹林,林生你有冇方法可以幫我地?
小智:博士你又係姓林?我地個導遊又叫林美兒。唔會咁岩呱
我地淨係想走咋林生 我唔再去旅行啦屌
(起碼唔會再同依班人去)
林博文:「你們擅自走入我家,然後問我拎我的研究成品?至於出森林,你們如何入來,就如何出去便可以了。」
林博文:「哦?你的導遊?是那一個?」
冇辦法喇林生,外面已經畀佢地圍住晒,連你個二樓都入埋,如果你冇法走我地都係一齊死架咋
林博文:「你似乎搞錯左少少野,我不需要走,亦沒有諗過要走,即使要走,我亦不會走不了,重點係你地,擅入我家,打我的研究的主意,你們是美軍的人?」
林生,唔好意思可能我講野語氣有啲差令你誤會,唔好意思。我地只係普通嘅旅客,為左活命先走入嚟,冇任何惡意
你而家趕我地出去真係逼我地去死架咋,求你幫下我地。順帶一提,我地喺路上執到個walkie, 似乎真係美軍,佢地話今日之內會用核彈炸左呢個森林,所以你留喺到冇你想像中咁安全,何不互助互利呢
林博文:「由佢地炸,我呢個地下室是以抗核打擊為基礎而設計,莫講話佢地唔夠膽用核彈,真係夠膽,我都唔怕。」
林博文:「至於你地,就算真係遊客,來得此處,知道太多事了,我幫你們
走,美軍都不會放你們走。」
林博文:「解藥我有,但無理由俾你地。」
唔夠膽講太多了Dio用眼神向同伴示意,問佢地講唔講格拉基嘅事出嚟
白銀:
言下之意姐係有方法可以避過呢D怪物離開呢個森林?
吳惜雲見到dio用眼神講要搵人同林生格劍GAY下,就指咗指小小智,表示佢最大碌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞