IT界討論區(58) 唔講上一份人工

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
20% 不過係由bonus個pool扣
其實唔勁
實際增幅=0
10皮指日可待
應該唔會
手巴有間vendor 做trading同settlement比左個offer我

打java同sql,用oracle db2果D舊野,如果想入I bank既話呢間既經驗對遲D想跳入ibank有無幫助
做trading 正啦,
轉工人工十級跳
對trading黎講 識用db係常識
識java就睇間firm本身用咩

但係講到你已經有offer 就梗係go啦
一黎我assume人工應該唔差
二黎 就算你呢間用java之後用唔着 但係你對trading既理解都好重要
入到去多啲問trader野 一開始問左基本trading operation先 識行業生態會令你有用過fresh grad
呢個真
其實我呢個係1 year placement來

我仲未畢業

我另外仲有個西門子offer同埋 big4 cyber offer,西門子係做ai mechine learn

依家struggle緊take邊個offer好
玩下trading 之後再惡補c++ 最後入HFT
Prefect
我25歲得22K你仲勁過我你問我黎把撚
我25歲得22K你仲勁過我你問我黎把撚
間野叫transaction technology limited
好似係幫bank做trading system
但唔係自己做trade
咁問多啲senior engineer同operation
轉啦
羊巴返工返成點
即係一年經驗?
係呀
頭幾年一定要跳
三年過唔到30k就玩撚完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞