IT界討論區(58) 唔講上一份人工

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
佢玩下嘢啫
咪再打5P 字
巧京京_(´ཀ`」 ∠)_
Google SWE(software engineer)面試多數係coding但唔會全部都係coding。例如會機會問有關system design問題。Google大部份SWE職位都係一般性質,但亦有少部份係專門職位。例如招聘iOS developer會好有機會問返有關問題。
一次apply唔得可以隔一段時間後再來。詳情問recruiter。
溫下data structures同algorithms。

上leetcode,topcoder等網站搵D題目操下。

臨interview前一晚早D訓。

面試做題目唔好粒聲唔出,最好一路解釋返自己思路。如果你諗錯野,個interview可能會幫下你俾提示。如果你唔出聲好耐後寫過錯嘅野出來,個interview想兜都可能太遲。
APAC可以internal transfer去歐美。
最近join咗個TG group,好多人都打5p字,巧kai針
Thx bro
有矛清in過可以分享下經驗
溫下data structures同algorithms。

上leetcode,topcoder等網站搵D題目操下。

臨interview前一晚早D訓。

面試做題目唔好粒聲唔出,最好一路解釋返自己思路。如果你諗錯野,個interviewer可能會幫下你俾提示。如果你唔出聲好耐後寫過錯嘅野出來,個interviewer想兜都可能太遲。
3袋狗做完輕鬆跳一跳26k
重點係25歲仔only
全場都無i9 屌
係咪要迫我上xeon
e3 1230v3
垃圾 走開啦
買夠28core
呢間咁既19垃圾真係唔撚做都擺 全撚部都係用stored proc做仲講到自己IT好撚勁咁
巴打之前做過neoderm?

仆街 伏野黎?

有冇成日ot?😂
mkt user本身已經19 定埋個期先同你講要做, it management又照同佢玩
ot好似已經係常態 個個都覺得好正常咁
呢間野真係不可一不可再 浪費人生
出返去唔知自己做過d乜
屌 咁繼續搵工算啦屌😂😂
巴打仲做緊google?
係就係做19野
Redo redo 又 redo
有冇人有興趣做私家醫院?
請緊P同SA
agent為sell伏工乜都講得出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞