[YELLOWKIES] SECHSKIES水晶男孩討論區 (15) 出道22周年大型MD企劃進行中

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
韓國人暫時冇反應
不過同YG係親人真係好危
我覺得YG唔會將重要野畀島主搞掛
因為島主做生意好廢下
最驚又拎返出來講就仆街喇
但篇野內容冇提過島主
暫時暫時安全
不過唔好續約好啲
水晶團名聲一定要保住
我覺得係NAVER做咗手腳冷處理加上勝利同鄭俊英單野實在太爆先無咁大反响
其實YG其他人真係好無辜
唉好想喊
但YG間餐廳逃稅應該會查啦
記者唔會放過
冷靜
睇定啲
島主簽名會冇取消
應該冇問題既
大勢力係想將YG鏟除
唔會放過YG任何一樣野
YG佢本人做左好多衰野
心痛旗下artists
@Sherwig1:一個禮拜前的報道且全篇只有最後提到「偶像組合SechsKies的成員李宰鎮在2016年年末之前擔任A公司社內理事也引人注目。」 辭職兩年多的前職員,沒有入股也沒有實權,水晶回歸以後便專注於演藝活動了。該消息也並非官方新聞渠道報道,只是利用藝人的身份吸引大眾眼球罷了。
島主上左微博熱搜
@漂亮虎咚咚
現在微博熱搜上「YG逃稅疑惑+水晶男孩李宰鎮」那條新聞,我用google和naver都看了一下,報道源頭是一家韓國的中小新聞公司「日曜新聞」,發新聞的地方是naver post而不是naver新聞。到現在為止,韓國新聞企業里只有「日曜新聞」發了這條報道,各個論壇複製粘貼轉發的也都是這篇,其餘的韓國主流新聞都沒有跟進。
所以,naver新聞版塊現在還搜不到「YG 逃稅 李宰鎮」相關報道。google新聞版塊搜出來的也不是這條新聞內容。
因此,該新聞內容是否屬實現在還不能下定論,如果後續主流新聞有跟進了再看吧。
越多人越轉發就會吸引到記者去follow,我已經見twitter有人轉發左.....
好似見到instiz出左文
係....不過都係引用返報導
本身都係新聞黎
yg係咪要滅亡喇?
半收皮
大大SOLO點算
直入雪櫃
認識得太遲.....之前D野買唔到都算... 我可以等新野..
E加想支持下 又咁樣..
勁想要大大 既飯製娃娃.. 好CUTE!!
你放心
仲有MD
買左影像集未?
紅色封面個張.. 藍色唔得太沖擊
廿幾歲女第一次想支持下自己中意既人 就咁樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞