[中非打] 嚴選 IOS 7宗罪

180 回覆
165 Like 70 Dislike
咁係用家問題
你睇下某位idog先
我夠知iPhone 8以上可以Support Smart Octopus啦,其實你又點知Apple Pay同Google Pay要俾錢八達通公司先有得整Smart Octopus,同埋Google Pay應該唔會有興趣理香港市場,你睇下Wear OS嗰Google Pay就知
邊有咁簡單
人地行果套要支援おサイフケータイ,即係本身要有Felica晶片
日版Galaxy就有,日版Pixel 都唔係部部有
支援Smart Octopus嘅手機都係用Felica晶片
你講緊乜
通常講得呢句既 請問又用緊咩機
佢地仲停留緊係2015年之前
依幾年An機追上左幾多都唔知
剩係個screen人地抄完一年
第二年都換哂teardrop, o display

Apple仲食多年老本,
仲要個notch 今年都好大機會一樣大
iTunes backup相入電腦超慢
用3nd party iTools backup相仲好過iTunes
一定要打字睇post唔撚得既
發神經
個個android mon 比例夠唔同啦
我用pixel 3咁細一樣上下都清楚
咁你都知唔夠位就唔去 delete 野
係咁塞野落肚唔去痾屎就話點解我個肚會咁撚痛架

正如whatsapp group ,太多相既話去到一個位就要開個新group 唔係backup 就十世唔會完一樣
入相就咁用windows相片匯入都唔慢
ios 9日日比apple煩鳩要update
嘈乜鳩

An 機apple各一部咪得囉 唔係冇錢買呀嘛
idog未用過 cap圖佢都唔明架啦
啲app開始唔支援ios9
升咗又驚會lag
利申 iPad mini2
垃圾and機 用多一兩年 多開時咪又係會lag
用咗差唔多兩年仲咪lag,點算?
之後仲有One UI升
用Floating Window都未lag
慢慢考古啦
所以我一直唔明 IOS 嘅順有咩咁直得驕傲。

如果功能上同 Android 差不多而又好順,咁就有得傾。IOS 嘅順係由閹割功能得嚟,有咩咁勁?
IOS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞