[中非打] 嚴選 IOS 7宗罪

180 回覆
165 Like 70 Dislike
所以Apple 應該遷就一個落後嘅技術?
其他公司開放NFC 唔代表Apple 要咁做
唔同公司有唔同嘅考慮
日本同中國嘅「交通卡」都唔需要用到NFC
會唔會係八達通公司嘅問題呢
點解大公司為細公司嘅不足而改變發展OS 嘅政策
較大細聲時大大個icon係畫面中間擋撚住晒
呢個
其實點解唔開放NFC?
Apple唔開放就預咗八達通唔會理佢
用家咪唔好用囉,想Check餘額咪自己用其他機囉
唔識唔好亂講
Apple NFC係單向都講得出
如果係既話,一早開俾你用啦

使你地係度吊地咩
是但google左下, android pie已經support dark mode la
不過利申用緊iphone所以唔知具體係點
https://9to5google.com/2018/12/17/android-dark-mode-theme-pie/
我淨係知人地部部機都用到8達通, iphone唔得真係好撚廢
用shortcuts
用緊 i6s plus 行 ios12 仲好撚順, 用部 s7 edge 插快咭都好撚 lag, 不服來辯

P.s. iPhone 影相好撚廢,如果唔係 android 咁快會 lag 我都唔想用 iPhone
想過相去隻HD度保存,
點知就咁插電腦過幾張就彈錯誤出黎,
用iTunes又搞極都搞唔到又要怕比佢同步洗晒,
之後用左其他軟件過完,
我屌呀,佢啲相用晒佢個新既唔知咩9格式,係電腦睇唔到。

屌佢老味
用緊 s7 edge 仲好撚順,但部I7 LAG到核爆 又成日無位, 不服來辯
好多野冇shortcut 一定要入setting
開game就行full load 功耗勁高,
省電模式冇得customize
i7 都 lag 唔撚係嘛?試下 free 番啲位出黎先

Android 無位死得更慘
idog真係勁
其實佢NFC Read到Data㗎
你有冇試過iPhone 7 plus+iOS 11
咁Android機用唔到日本西瓜卡(得日本機用得)
iPhone所有新機用到
咁係咪android廢?
如果你用iPhone 6s仲快 用NVMe SSD

NVMe SSD > ufs >sd卡
睇到相wo
用家問題
你用Sandisk?
今年係2019年了
iOS你可以自己選擇up唔update
但Note 7爆炸 無人控制到
iPhone爆炸都控制唔到,你可以扮睇唔到,但係就係爆咗
我iphone7+ios12好順
你用舊格式?
佢新機轉左,要自己改返舊
個別事件 vs 全球回收 唔比帶上機
用緊iPhone X

用電腦拎相無問題 放上icloud再係電腦拎相都無問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞