[中非打] 嚴選 IOS 7宗罪

180 回覆
165 Like 70 Dislike
垃圾apple要我用3rd party app都算
但佢又要封閉限制多多
例如我上面講過既kaiboard lockscreen用唔到
siri/shortcut 用唔到google map search路線
其實我都用緊 ip6s+ ios12
老老豆豆一般情況下都真係順既,但係d電有d倒水
同埋玩pubgm既時候會發覺d性能開始唔夠用
不過講開又講,ios成日彈d 濕鳩提示迫人update ios都真心煩而且唔up又用唔到新app/新emoji
2019年都可以無wish list
用siri一定要full screen唔可以一邊做野一們邊通知欄用siri,咁撚廢都夠膽話multitasking
唔迫你地升 咪好似android咁碎片化囉
用家 app開發 os開發 android廠 全部都唔好受
咁你上面就唔好講到ios可以比人揀升唔升啦
仲要出ios11 呢d屎比人食
上面負皮班八達通打手
落地獄啦
事實係有得揀唔升 大把人停係iOS 10 你仲可以揀唔用iPhone tim
我只係講出apple想統一OS既諗法姐
又唔係唔update就會爆炸 咁唔妥咪去食Android呢舊屎
Indian Text bug iOS 10都有喎,唔升唔得喎
佢淨係開俾同佢有合作關係嘅公司
iTunes Backup點樣多鳩餘?
rip碟入歌又係用iTunes最方便
仲有NFC iOS 11已經開放咗 係垃圾八達通問題
真心方便
一個itunes Library 同步曬電腦上面所有歌同相落手機同平板
舊版itunes有埋app store可以管理app仲方便
唔升咪無得fix bug 選擇權依然係用家手
S7 Note7 有無得食pie?🤔
Sor itunes先正
其他全部同意
真係慘
s7冇得升Pie,不過有安全性更新
成日用八達通嚟屌iPhone
有冇諗過係八達通自己故步自封唔肯同人合作

點解其他國家搭車都用到

因為三叔係貼錢
其他好似係調返轉要收手續費所以八達通唔肯蝕底
而家好似仲有得用企業版嗰個iTunes 可以裝app
我知
但係唔支援10.14 Mojave
係啊 我一講日本西瓜卡 火星達人個d an狗即時無聲出
An機都用到日本西瓜卡
得日本特別板 先用到

iPhone 8/以後 係全球所有板本都用到
整個日本 Google Account
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞