[中非打] 嚴選 IOS 7宗罪

180 回覆
165 Like 70 Dislike
1. 原生app垃撚圾
apple map
計數機(連條式都show唔撚到)
相簿(冇得自動係一個folder sort走wtsapp等非相機影既相)
仲有一堆唔等駛既

2. on9 itunes
麻撚煩,多鳩餘

3. 冇multi windows
屌想同時開2個app都唔得成日想睇youtube同時碌下連登都冇

4. 3rd party app限制多多
例如我用開望遠既kaiboard,係lockscreen又唔比用,仲要有時會crash(我知係apple既限制所致)

5. NFC唔開放
想用手機嘟個八達通都冇

6. icloud得5gb姑撚寒
屌你淨係backup d相都要10gb 8gb啦, 變相要人比月費唔係話8蚊比唔起,但係apple咁鐸叔真係好撚肉酸

7. 好撚多basic功能都做唔好
冇真正dark mode option
較大細聲時大大個icon係畫面中間擋撚住晒
個濕鳩 toggle 熄唔到wifi同藍牙

其實apple已經抄撚左人地jb developer好多功能,唔明點解仲係咁撚差

等睇世界大戰,Ifan dog盡情黎咬我啦
"個濕鳩 toggle 熄唔到wifi同藍牙"
依個真心西,以前都無依個問題
ifan boy: Android咪又係多缺點
or 點都好過 Android 然後加隻狗 icon“

臭蟲論
其實apple已經抄撚左人地jb developer好多功能,唔明點解仲係咁撚差

因為抄完之後自己唔識去改良
其他唔講
淨係依點已經
自ios11之後, 個control center 好撚肉酸
以前就算冇得customize, 都起碼似返個人用嘅介面
而家一岩一忽生癌咁, 望到都唔開胃
出街想熄wifi用data,㩒完出到街自己連啲垃圾公眾網絡搞到收唔到
An機用半年就lag點睇
我用Sony相機。喺手機開佢個apps,都可以拍NFC 配對Wi-Fi direct 過相。
根本係八達通入咗太多Sony Pasori蟹貨賣唔出,先唔寫好個apps 去support iPhone NFC,香港賣200蚊有找仲平過日本。
利申一早喺日本買咗Pasori讀Edy。
唔係話8蚊比唔起,但係apple咁鐸叔真係好撚肉酸
真係好肉酸
仲要咁都年屌極都無打算改
講真 iphone咁細個mon 要mutli window 黎做咩
Ipad 就一向都有既
但有幾多%用家會用 股票 books 新聞
不如比用家揀 唔好pre-install
WhatsApp+Youtube須要好大個mon咩
xs max 6.5"
iPad mini 7.9"
姑撚寒唔單止icloud
係直頭Apple姑撚寒
部機support PD但買機唔跟PD adapter
iPad個Multi-Tasking好垃圾,好多app都用唔到
打字時 你個keybroad 唔佔位?
個keybroad 都佔咗3分1啦
同埋你知唔個max 同mini 個比例都唔同
咁都拎黎比?
呢個係App developer 嘅問題
咁係咪問題?
其實有Floating Window 呢樣嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞