3年A班 - 從現在起,大家都是人質 (2)

909 回覆
41 Like 6 Dislike
睇完,男主角菅田將暉演技出眾Carry全場
準神作,有劇情有深度,可以令觀眾反省就係好劇

但都係有少少瑕疵,某幾條細線收得唔係咁好,估計劇本大執過
E.g.贖金,五十嵐理事長呢兩條線收得麻麻地,估計未改劇本之前應該會有展開

原本結果應該真係預佢好似第一集咁跳樓,但第九集兜番住
不過十集以內將全部線收返齊都算係咁
原本以為仲有武智同前文部大臣勾結條線
見第七第八集想講咁
第一集老師殺學生就已經會俾師奶屌到反艇停播,腰斬
港劇不嬲都唔係sell深度,亦無深度可言,不嬲都係情愛速食師奶劇

以前港劇都算有自己既特色,功夫武打武俠題材最出名,間唔中商業劇情片都唔錯
依家得返一間掛住TVB名既亞視,阿豬阿狗都視帝,香港娛樂圈收皮左好耐
歌,影,視,三樣野都已經收晒皮
有無人可以cap柊同mindvoice班網民講嘅對白?有d好啱回一d借刀炒車post
我評價都係佳作以上 神作以下
沙石同唔合理既地方有唔少
但無阻其觀賞性同追看性
編劇 演員 運鏡 以至劇組宣傳以日劇黎講都係高水準
如果講埋依D黑暗教育野就仲好
同埋佢最尾如果無彈幕 淨係大頭影菅田讀白 應該仲入心D
BTW 川栄李奈
覺得佢唔詳細寫文部大臣條線係好事,無咁老套
同意,佢主力想講語言暴力,
柊都只係一個普通老師
如果要打大佬打到入教育界
就要好似半澤直樹咁

但講得太遠太誇就好易爛尾
其實覺得單一套劇既post直接傾都得啦
尋晚又過份咗嘅
忍手唔入嚟點知佢喺日劇post都圖透埋
除咗收得有啲趕之外都好好 冇爛尾
其實直情cut咗佢會仲好太誇張
係咪拍俾連登仔睇
2ch
到底邊度有得睇特別篇
同求中字
套野真係好好睇,俾菅田帶到入晒戲
呢套比家族遊戲重好睇 題材同我地息息相關
同求
講係神作就係太勍誇張了
好耐冇試過咁想追一套劇
集集都要一氣呵成咁睇
多謝劇組同班演員
我覺得菅田已經同眼鏡分唔開
有無人知佢個髮型叫咩名堂?
點解十日都keep到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞